iPhone 5 – primele impresii, primele zgarieturi

  Dupa cum stiti deja, de vineri am intrat in posesia unui terminal iPhone 5 pe care am avut ocazia sa il utilizez in ziua petrecuta pe drumul dinspre San Franscisco si Romania. Ati vazut pana acum destule imagini si impresii pe internet, la acestea o adaug pe a mea in ideea ca poate unora li se va parea interesanta sa le va fi de folos. iPhone 5 este cu doar cativa milimetri mai inalt decat iPhone 4S si este cu mult mai subtire, are o carcasa noua, iar acestea sunt primele lucruri pe care le observati cand puneti ochii pe terminal pentru prima oara, insa nu carcasa sau forma terminalului va vor uimi, ci greutatea sa. iPhone 5 este ata de usor incat il veti intampina cu un WOW, iar cand veti pune din nou mana pe iPhone 4/4S veti avea impresia ca treceti inapoi in timp si va intrebati de ce a fost nevoie de sase generatii pentru a se ajunge la asa ceva.

  Veti trece rapid peste aceste sentimente cand veti incepe sa utilizati terminalul deoarece ecranul si rapiditatea cu care faceti totul pe el reprezinta probabil cele mai importante amintiri cu care veti ramane dupa un prim test. iPhone 5 este rapid, este foarte rapid si in testele mele iPhone 4S nu a facut absolut nimic mai rapid, ba mai mult nici macar nu i-a fost egal. De la aplicatiile native la website-uri, inregistrat poze/filme, deschis poze/filme, atasamente din email-uri si orice altceva ruleaza mai rapid pe iPhone 5. Am crezut ca trecerea de la iPhone 4 la iPhone 4S este importanta, insa in cazul acesta diferentele sunt mai mari si in jocuri precum Infinity Blade II, NOVA 3, etc, le veti observa cel mai usor. Nu trebuie uitate nici orice alte aplicatii care vor functiona mai repede si diferenta este sesizabila, chiar notabila in anumite cazuri.

  Desi ecranul de 4 inch va uimi prin calitate si nivelul mai mare de informatii afisate, din pacate veti constata ca experienta nu este pe deplin satisfacatoare si asta din cauza aplicatiilor. Desi o parte dintre aplicatiile din App Store au fost recent actualizate, desi cele native sunt compatibile cu ecranul de 4 inch, multe aplicatii inca nu il suporta si aici este marea problema. Veti deschide multe aplicatii si veti fi intampinati de spatii goale in partea superioara/inferioara a ecranului, iar pentru mine acest lucru a fost dezamagitor deoarece asteptam cu mare nerabdare sa folosesc ecranul mai mare. Veti avea impresia ca, ceva este incomplet si desi Apple a incercat sa mascheze acest lucru, pentru mine nu a fost indeajuns de bine. Chiar si in lipsa unei experiente 100% grozave, ecranul de 4 inch este usor de utilizat cu o singura mana, nu va obliga sa va fortati pentru a atinge colturile, daca nu aveti maini mici, si eu unul sunt foarte multumit de el.

  In ceea ce priveste conectivitatea nu va pot spune nimic deocamdata pentru ca nu am o cartela nano SIM, dar voi reveni cu detalii pe parcursul zilei. La final vorbesc putin despre o problema ignorata de multi, dar foarte importanta, fragilitatea benzilor laterale. Nu stiu cum am reusit, insa am zgariat iPhone-ul pe o banda laterala si am observat ca la una dintre imbinari incepe sa se ia vopseaua neagra de pe el. Nu stiu cu ce anume vopseste Apple terminalele astea, insa nu o face prea bine si trebuie sa aveti mare grija cu ele pentru ca benzile se vor zgaria usor si multi dintre voi vor fi nemultumiti. Daca va e frica de zgarieturi poate ar fi bine sa va luati versiunea alba pe care ele poate nu se vor vedea asa bine, insa daca vreti un terminal elegant, fara 3 senzori pe partea frontala, atunci versiunea neagra este solutia.

  In final sunt placut impresionat de iPhone 5, insa cu mai multe detalii vor reveni intr-un review complex, dar pe parcursul acestei saptamana voi mai scrie despre diversele functii ale terminalului.