Prima Pagina baterie Un nou algoritm matematic permite incarcarea bateriilor de 2 ori mai repede

Un nou algoritm matematic permite incarcarea bateriilor de 2 ori mai repede

  Una dintre cele mai mari probleme ale terminalelor mobile este bateria care nu reuseste sa sustina tot ceea ce doresc sa faca utilizatorii. Din pacate producatorii nu gasesc metode de a rezolva aceasta problema, desi milioane de oameni asteapta autonomie mai buna de la fiecare smartphone nou, iar deocamdata nimeni altcineva nu pare sa aiba o solutie. Chiar daca pentru prelungirea autonomiei bateriei nu sunt solutii, o echipa de cercetatori din San Diego a conceput un algoritm in baza caruia ionii unei baterii pot fi localizati mult mai usor si mai exact, iar bateriile litiu-ion ar putea fi incarcate de aproape 2 ori mai repede.

Enter the estimation and control algorithms Krstic and Moura developed. The algorithms allow researchers to estimate where the particles are. So the movie theater can now be filled to capacity safety and efficiently. The model can also estimate how the health of the battery evolves over time—the equivalent of which seats are breaking down in the theater and need to be fixed or replaced.

  In momentul de fata cercetatorii ar fi reusit sa puna in aplicare teoria si ea ar putea contribui inclusiv la reducerea costurilor de prudctie ale bateriilor, insa deocamdata nu se stie cand ar putea ajunge aceasta tehnologie pe piata. Eu as fi bucuros daca s-ar gasi o metoda de a oferi mai multa energie in bateriile de actualele dimensiuni si nu m-ar bucura prea mult incarcarea mai rapida, avand in vedere ca noi avem nevoie de energie cand suntem departe de o priza si nu de capacitatea de a incarca o baterie mai repede cand suntem langa priza.

 • doom_laur

  Este importanta si incarcarea mai rapida a bateriei in unele cazuri. Un exemplu este iPad 3. Trebuie sa il lasi sa se incarce ore intregi (nu m-am uitat exact cat) pana este bateria full, asta in cazul bun in care este in stand-by. Pe langa asta din cauza ca se incarca atat de greu, in cazul in care ai ecranul pe luminozitate maxima si faci, de exemplu, un apel video pe Skype, ai sa vezi ca bateria iti scade in timp in loc sa se incarce.

 • Ion

  “Eu as fi bucuros daca s-ar gasi o metoda de a oferi mai multa energie in batriile de actualele dimensiuni si nu m-ar bucura prea mult incarcarea mai rapida”

  !

 • macheavel

  distrugerea baterie mai reprede

 • Alin Cristian

  eu nu inteleg de ce nu se trece la Li-Polymer…

 • Rely

  Orice e mai bun fata de ce avem acum 🙂

 • tnt

  super ok o astfel de solutie in situatii limita.

 • Cristi

  bateriile despre care pomenesti tu in articol Zaone(care stocheaza muuult mai multa energie decat cele actuale) sunt inventate de mult timp dar patentele de inventie sunt cumparate si puse deoparte. același lucru cu masina care merge doar cu apa

 • ben.

  @Cristi Chiar daca tehnologiile acestea exista cred ca nu sunt folosite din alte motive. Cu cateva minute in urma citeam un articol pe CNET in care spuneau ca a fost descoperita o bacterie care poate transforma un material nepretios in aur… adica alchimie. Dar cel mai probabil nu va fii nici odata folosita pentru ca nu este rentabila. Probabil acelasi lucru se intampla si cu aceste baterii, nu vor fii produse daca va trebui sa sacrifici alte lucruri mai importante.