Un nou algoritm matematic permite incarcarea bateriilor de 2 ori mai repede

  Una dintre cele mai mari probleme ale terminalelor mobile este bateria care nu reuseste sa sustina tot ceea ce doresc sa faca utilizatorii. Din pacate producatorii nu gasesc metode de a rezolva aceasta problema, desi milioane de oameni asteapta autonomie mai buna de la fiecare smartphone nou, iar deocamdata nimeni altcineva nu pare sa aiba o solutie. Chiar daca pentru prelungirea autonomiei bateriei nu sunt solutii, o echipa de cercetatori din San Diego a conceput un algoritm in baza caruia ionii unei baterii pot fi localizati mult mai usor si mai exact, iar bateriile litiu-ion ar putea fi incarcate de aproape 2 ori mai repede.

Enter the estimation and control algorithms Krstic and Moura developed. The algorithms allow researchers to estimate where the particles are. So the movie theater can now be filled to capacity safety and efficiently. The model can also estimate how the health of the battery evolves over time—the equivalent of which seats are breaking down in the theater and need to be fixed or replaced.

  In momentul de fata cercetatorii ar fi reusit sa puna in aplicare teoria si ea ar putea contribui inclusiv la reducerea costurilor de prudctie ale bateriilor, insa deocamdata nu se stie cand ar putea ajunge aceasta tehnologie pe piata. Eu as fi bucuros daca s-ar gasi o metoda de a oferi mai multa energie in bateriile de actualele dimensiuni si nu m-ar bucura prea mult incarcarea mai rapida, avand in vedere ca noi avem nevoie de energie cand suntem departe de o priza si nu de capacitatea de a incarca o baterie mai repede cand suntem langa priza.