Prima Pagina Apple iPod Touch 5G are hardware-ul terminalului iPhone 4S, performante asemanatoare

iPod Touch 5G are hardware-ul terminalului iPhone 4S, performante asemanatoare

  Apple a lansat iPod Touch 5G pe piata fara a spune ce specificatii hardware are dispozitivul, utilizatorii stiind doar ca terminalul are un ecran de 4 inch si hardware capabil sa il sustina. Ei bine in iPod Touch 5G Apple a ales sa includa procesorul dual-core al terminalului iPhone 4S, dar si chip-ul sau grafic, iar performantele celor doua dispozitive ar trebui sa fie identice. Desi Apple implementa in noile iPod Touch-uri hardware-ul noilor iPhone-uri, iata ca acum compania alege sa economiseasca niste bani implementand hardware vechi intr-un iPod Touch nou.

  Din pacate posesorii noilor iPod Touch-uri nu vor putea rula jocurile puternice din App Store cu toate elementele grafice pe ecran, insa vorbim despre un produs care nu mai este chiar atat de important pentru Apple, deci implementarea hardware-ului vechi este logica. Chiar daca iPod Touch 5G are un ecran mai mare decat iPhone 4S, lipsa conectivitatii GSM va permite dispozitivului sa functioneze la fel de bine afisand chiar mai multi pixeli pe ecran.

 • JeNeI

  Cum sa nu mearga jocurile mai bine cand are mai multi MB RAMi liber? O sa fie diferenta la 4S cuma a fost iTouch 4G cu iPhone 4.Deci se va comporta mai bine in jocuri.Eu am 4S/iPad 2,si am pre-comandat iTouch 5G pe Amazon.com.Cand voi intea in posesia lui voi face un review detaliat/comparatie cu celelalte iDevice-uri cu CPU A5.Stima.

 • Nu o sa mearga mai bine decat pe iPhone 5, noile jocuri vor avea grafica speciala pentru hardware-ul din iPhone 5, iar iPod Touch 5G nu le va putea rula cu toata grafica, fara probleme.

 • Manolo

  Cand ajunge in Romania noua gama de ipod? Ceva vesti?

 • Andrey

  Nu o sa vezi vreo diferenta intre iPod touch 5G si iPhone 5.Sa fim seriosi.O mica diferenta de grafica adica 2-3 copaci lipsa?!Doar pentru atat sa iei un iPhone 5?!Zic ca mai bine ramai la iPod touch 5… diferenta nu este mare.

 • Mafiasic

  Cand vreodata au facut jocuri speciale pentru un anumit tip de iphone? Sa cum sa se miste mai bine ipod 5 decat 4s tinand cont ca ecranul are rezolutia mai mare?

 • @Mafiasic: A, hmm, cand nu au facut. Sunt o groaza de jocuri care au elemente grafice speciale pentru terminalele cu procesoare grafice puternice.
  @Andrey: Stiu, diferentele nu se vad cand nu il ai, le vezi cand il ai.

 • Am avut iPod touch 4 si nu se misca deloc bine, obisnuit cu 4S-ul se vedea o diferenta. Daca o sa pastreze pe noul iPod ce era in vechiul iPod e clar ca o sa fie o dezamagire maxima…

 • Point

  Eu nu pot sa pricep un lucru,refuz sa il pricep de altfel,daca ai acasa iphone 4 sau 4s sau 5,o tableta ipad la ce dumnezeu iti mai trebuie si un ipod touch,care este utilitatea lui,la ce il folosesti si iphoneul nu poate sa il suplineasca,mor de curiozitate sa aflu si eu acest detaliu.Observ ca acest trend de a avea si iphone si ipod este in crestere,astept raspuns,multumesc.

 • JeNeI

  De ca sa aleg iTouch 5G daca am deja 4S/iPad 2? Pentru ca imi vine gratis,eu trebuind sa platesc doar drumul spre RO (cred ca ati auzit deja de FreeMyApps,FreeAppDaily,etc. si de Amazon Gift Card-uri).
  Deci nu este un motiv sa nu iau (plus ca voi face si mai multi bani adunand puncte si pe iTouch).

 • Andrei78

  Diferentele exista , nu cred ca trebuia sa scoata Apple un asemenea produs , hardware-ul este la limita .

 • JeNeI

  Pe mind nu ma intereseaza diderentele de 2-3 copaci cum au zis si altii.iTouch 4 se poate compara cu iPhone 4,iar iTouch 5 cu 4S si nu cu iPhone 5.Pe mine unul grosimea m-a convins sa-l comand si oricum arata mai bine ca iPhone 5.Pentru mine momentul wow a fost cand Apple a introdus noul Touch ai nu pe iPhone 5 (cred a la capitolul acesta multi ma confirma)

 • Pingback: iFixIt desface iPod Touch 5G, descopera cateva lucruri interesante | iDevice.ro()