Samsung nu mai este implicata in procesul de dezvoltare a chip-urilor pentru iDevice-uri

  Ieri v-am spus ca relatiile de colaborare dintre Samsung si Apple s-au deteriorat atat de mult incat companiile doresc doar sa isi duca la bun sfarsit intelegerile din contracte si sa isi vada fiecare de propriul drum. Ieri nu se stiau detalii in legatura cu actualele intelegeri dintre Samsung si Apple, insa oun oficial din cadrul Samsung sustine ca rolul Samsung a scazut simtitor incepand cu chip-ul A6, coreenii fiind contractati exclusiv pentru producerea componentei, Apple dezvoltand-o fara vreun ajutor din partea lor. In trecut Samsung a fost activ implicata in procesul de dezvoltarea a chip-urilor din seria A, insa incepand cu A6 rolul lor se rezuma doar la fabricarea chip-ului si nimic mai mult.

Samsung’s agreement with Apple is limited to manufacturing the A6 processors. Apple did all the design and we are just producing the chips on a foundry basis. There are three kinds of chip clients. Some want us to handle everything from chip design, architecture and manufacturing. Some want us to just design and manufacture. Some want us to just make the chips. Apple is now the third type. 

  De luni de zile se stia ca aceasta ruptura se va produce, Apple a inceput sa se distanteze de Samsung, insa coreenii inca produc procesoare din seriile A4, A5 si A5X pentru Apple, iar pentru A6 par sa fi primit cei mai multi bani de la Apple. In viitor, pe masura ce unele iDevice-uri vor fi scoase din vanzare, Samsung va produce din ce in ce mai putine componente pentru Apple, iar companii precum TSMC vor prelua acest rol si vor incasa miliarde de dolari de la Apple. Daca va intrebati ce i-a determinat pe cei de la Apple sa renunute la unul dintre cei mai importanti parteneri ai sai, ei bine problemele cauzate de copierea design-ului iDevice-urilor au stat la baza acestei decizii.