Apple si Nokia ar putea renunta la colaborarea cu Samsung

5

  Stiam de cateva luni de zile ca Apple ia in calcul o posibila incheiere a relatiilor contractuale cu Samsung, insa acum aflam ca managerii companiei Nokia se gandesc sa ia o masura similara. Se pare ca Samsung are obiceiul de a “imprumuta” idei de la Nokia, nu doar de la Apple, iar finlandezii se gandesc foarte serios sa le ia sursa de inspiratie. Samsung primeste uneori comenzi pentru componente noi ce urmeaza sa fie utilizate un smartphone-uri inovative, acele comenzi sunt anulate, insa o parte dintre componente sunt utilizate de catre ei in propriile dispozitive.

“The ‘firewall’ between component sales and smartphones [at Samsung],” individual familiar with Nokia’s component orders from Samsung states, is “about as sturdy as a pile of kimchi.” The individual stated that Samsung has “a record of getting orders for next-gen components, then canceling the orders. And then they show up in a Samsung phone. When you see a Samsung ‘bendy’ OLED phone as you surely will, you are looking at something that was stolen from Nokia.”

  Problema este ca diviziile care produc smartphone-uri si componente nu pastreaza confidentialitatea proiectelor/a clientilor, asa ca de la divizia de componente ajung la divizia de smartphone-uri detalii privind planurile competitorilor Samsung. In baza acestor informatii sunt pregatite smartphone-uri capabile sa concureze serios cu cele disponibile pe piata, iar asa Samsung obtine nu avantaj, poate nedrept, in fata competitorilor direct. Aceasta metoda de a face business a afectat deja credibilitatea Samsung, iar pe termen lung o poate costa enorm de multi bani.