Prima Pagina Apple Apple ar putea cumpara de la Panasonic ecrane pentru iDevice-uri

Apple ar putea cumpara de la Panasonic ecrane pentru iDevice-uri

  Apple a inceput sa se distanteze de Samsung in ceea ce priveste producerea iDevice-urilor, a renuntat la ideile coreenilor cand a dezvoltat chip-ul A6, iPhone 5 nu foloseste ecrane ale Samsung si se pare ca renuntarea la acest partener i-ar obliga pe cei de la Apple sa contracteze mai multe companii pentru a ii suplini lipsa. Panasonic nu mai produce ecrane LCD pentru televioare, doreste sa produca LCD-uri pentru terminale mobile, ar fi trimis la Apple cateva prototipuri de ecrane si cei din Cupertino par sa fi fost multumiti de ceea ce au primit.

  Desi deocamdata nu se stie daca un parteneriat va fi incheiat intre cele doua companii va fi incheiat, pentru Apple Panasonic ar putea fi o alegere foarte buna. Pentru lansarea iPhone 5 Apple a ales sa cumpere ecrane de la Sharp, Japan Display si LG Display, insa din cauza celor de la Sharp stocul initial de terminale a fost destul de mic, Sharp nereusind sa produca la timp destule ecrane fara probleme. Adaugarea unui al patrulea partener la lista de companii care produc ecrane pentru Apple ar oferi companiei siguranta ca va avea indeajuns de multe produse pentru orice lansare.

 • real_gauge

  imi vine grea sa cred ca sharp la cat de mari au fost nu reusesc sa faca fata cerintei de la apple
  piata se schimba de la an la altul

 • mark

  @ real_gauge
  Cred ca mai degraba este vorba despre diversificarea furnizorilor, lectia cu Samsung fiind deja stiuta…

 • real

  diversificare pt ce???se stie ca schimba furnizorul din cauza proceselor
  eu spuneam ca imi vine greu sa cred ca un producator ca si sharp sa nu fie in stare sa faca fata cerintelor
  au apelat la 3 producatori

 • mark

  @ real
  Daca ai fi lucrat in mediul economic pentru o perioada, ai fi stiu ca diversificarea portofoliului de clienti/furnizori diminueaza riscurile de business. Scriam ca Apple a invatat lectia cu Samsung. S-au certat, dar stau la mana lor pentru ecrane, pentru componente, etc. Apple s-ar simti mai conformabil cu mai multi furnizori de componente, pentru ca asa ar putea si sa obtina costuri mai bune.
  Ma rog, este mult de spus. Eu am lucrat in domeniul financiar o gramada, si as putea spune ca diversificarea portofoliului de clienti este ceva de dorit pentru orice stakeholder al unei entitati economice.