Tutorial: Jailbreak si hacktivare pentru iPhone 3GS si iPhone 4 pe iOS 6 folosind redsn0w 0.9.15 beta 1(Windows Mac)

  Acelasi redsn0w 0.9.15 beta 1 lansat de catre Dev Team va permite sa faceti jailbreak si hacktivare pe iOS 6 pentru iPhone 3GS si iPhone 4, insa instaland automat si Cydia. Pentru iPhone 3GS cu bootrom vechi puteti face inclusiv untethered jailbreak, acesta fiind singurul dispozitiv pe care este permis acest lucru in momentul de fata. Hacktivarea facuta de redsn0w va ajuta sa folositi terminalul in lipsa unei cartele pentru decodare folosind iTunes, insa va trebui sa utilizati SAM pentru a va face notificarile sa funcitoneze, altfel ramaneti fara ele.

  redsn0w 0.9.15 beta 1 face jailbreak pentru :

  • iPhone 3GS cu bootrom vechi – untethered;
  • iPhone 3GS cu bootrom nou – tethered;
  • iPhone 4 – tethered;
  • iPod Touch 4G – tethered.

Pasul 1

Descarcati redsn0w 0.9.15 beta 1 de aici.

Descarcati iOS 6 de aici.

Pasul 2

Conectati terminalul la PC/Mac. In Windows mergeti in folderul in care ati descarcat redsn0w, faceti click dreapta pe executabil, selectati Properties iar din meniul nou deschis mergeti la Compatibility si bifati Run this program in compatibility mode for dupa care selectati Windows XP, apasati Apply si apoi ok. Daca nu urmati pasul corect nu veti putea porni terminalul tethered. Pe OS X Mountain Lion trebuie sa aveti dezactivat sistemul Gatekeeper din meniul de setari al OS X, iar executabilul redsn0w il deschideti chiar daca OS X va avertizeaza sa nu o faceti.

Pasul 3

Acum trebuie sa introduceti telefonul in DFU MODE. Mai intai inchideti terminalul, apoi apasati Jailbreak, si Next iar redsn0w va va arata cum sa introduceti telefonul in DFU Mode.

  • tineti apast butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode.

Pasul 4

Dupa ce va implementa cateva exploit-uri, redsn0w va afisa un ecran in care va pune la dispozitie cateva optiuni. Trebuie sa bifati Cydia pentru a o instala, iar daca doriti puteti instala custom bundle-uri, puteti adauga tichete de activare si puteti deactiva un iPhone care are deja jailbreak. Alegeti optiunea dorita, apasati Next si redsn0w va incepe sa faca jailbreak

Pasul 4

Daca totul decurge bine ar trebui sa aveti un iPhone jailbroken insa din pacate “distractia” nu se opreste aici. Terminalul vostru este jailbroken dar aveti un tethered jailbreak, asta numai daca nu posedati un iPhone 3GS cu bootrom vechi. Trebuie sa urmati pasii de mai jos pentru a boota in tethered mode si putea utiliza iOS-ul.

Pasul 5

Reintroduceti terminalul in DFU Mode urmand instructiunile de la Pasul 4.

Pasul 6

Daca nu ati inchis redsn0w atunci apasati butonul Back pentru a reveni la meniul Jailbreak & Extras, unde veti alege optiunea Extras.

Pasul 8

Din ace meniu apasatu butonul Just Boot iar redsn0w va porni terminalul tethered si veti putea utiliza dispozitivul fara nici cea mai mica problema.

Dupa ce terminalul porneste veti trece prin scurtul proces de setup care nu va cere folosirea unei cartele pentru activare, dispozitivul fiind deja activat.