Tutorial: Instalare iOS 6 fara update de baseband pe iPhone 3GS si iPhone 4 folosind redsn0w 0.9.15 beta 1(Windows, Mac)

  In aceasta dimineata redsn0w 0.9.15 beta 1 a fost lansat de catre Dev Team, iar cu ajutorul sau putem face update la iOS 6 pastrand baseband-ul intact pe iPhone 3GS si iPhone 4. iPhone 4S nu intra si nu va intra vreodata in aceasta categorie, deci daca sperati sa puteti face acelasi lucru pe acel dispozitiv, puteti sa va razganditi.  ultrasn0w nu este compatibil cu iOS 6, nu faceti update daca il folositi deoarece procesul este inutil. Cartelele Gevey sunt teoretic, compatibile cu iOS 6, nu am una pentru a testa totul, insa nu ar trebui sa aveti probleme  a face decodarea.

  Urmati acest tutorial pe propria raspundere, procedura a functionat pentru mine, insa neavand baseband vechi nu va pot confirma 100% sigur ca acesta ramane intact. Acest proces va ajuta sa faceti mai apoi tethered jailbreak pe iPhone 4 si untethered jailbreak pe iPhone 3Gs cu bootrom vechi, ori tethered jailbreak pe iPhone 3GS cu bootrom nou.

UPDATE: Daca intampinati eroarea 2601, cititi acest articol.

Pasul 1

Descarcati redsn0w 0.9.15 beta 1 de aici.

Descarcati iOS 6 de aici.

Pasul 2

Conectati terminalul la PC/Mac. In Windows mergeti in folderul in care ati descarcat redsn0w, faceti click dreapta pe executabil, selectati Properties iar din meniul nou deschis mergeti la Compatibility si bifati Run this program in compatibility mode for dupa care selectati Windows XP, apasati Apply si apoi ok. Daca nu urmati pasul corect nu veti putea porni terminalul tethered. Pe OS X Mountain Lion trebuie sa aveti dezactivat sistemul Gatekeeper din meniul de setari al OS X, iar executabilul redsn0w il deschideti chiar daca OS X va avertizeaza sa nu o faceti.

Pasul 3

Mergeti in Extras>Even More> Restore, unde veti apasa butonul ipsw si veti alege ipsw-ul iOS 6 descarcat in calculatorul vostru.

Pasul 4

Dupa ce alegeti ipsw-ul, redsn0w va afisa un mesaj prin care va intreaba daca doriti sa pastrati baseband-ul intact in timpul procesului de restore. Apasand Yes veti pastra acest baseband intact, iar apasand No veti lasa redsn0w sa actualizeze baseband-ul. Dupa ce alegeti optiunea dorita, redsn0w va cere introducerea dispozitivului in Pwned DFU Mode.

Pasul 5

Acum trebuie sa introduceti telefonul in DFU MODE. Mai intai inchideti terminalul, apasati butonul Next si urmati pasii de mai jos :

  • tineti apast butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode, moment in care redsn0w 0.9 15 beta 1 va incepe sa implementeze exploit-ul pentru Pwned DFU.

Pasul 5

Dupa introducerea terminalului in DFU Mode, redsn0w va incepe sa instaleze acel ipsw facut de voi pentru iPhone, iar la final va spune ca totul a decurs fara probleme si dispozitivul ar trebui sa fie utilizabil.

Facand jailbreak la iOS 6 folosind redsn0w veti face si o hacktivare a terminalului, deci nu aveti nevoie de o cartela a operatorului de telefonie pe care este codat dispozitivul.