Un expert in ecrane pentru terminale mobile spune ca Retina Display-ul este superior ecranului Microsoft Surface

  Acum doua zile am scris un articol in care va spuneam ca un inginer al Microsoft afirma ca ecranul tabletei Microsoft Surface ar fi mai bun decat Retina Display-ul tabletei iPad 3, desi are o rezolutie aproape injumatatita. La baza sta tehnologia ClearType care in anumite cazuri poate da utilizatorilor impresia ca ecranul din fata lor are o rezolutie de 3 ori mai mare decat cea specificata de catre producator. Pentru a testa afirmatiile celor de la Microsoft, presedintele Display Mate a comparat ecranele iPad 2, iPad 3 si a unui laptop ASUS care foloseste un ecran ClearType, iar concluzia sa a fost ca Retina Display-ul este net superior.

The Windows ClearType 768p display on the Asus Netbook was significantly sharper than the iPad 2 768p display but also significantly less sharp than the new iPad 3 1536p display. It is certainly possible that the Microsoft Surface RT Tablet will perform better than the Asus Netbook, but it is very unlikely that it will turn out to be visually sharper than the new iPad 3. All 3 displays have the same 5.9 inch screen height in Landscape mode, so it was an excellent and very fair comparison. 

   Pe Display Mate aveti o explicatie tehnica si detaliata a descoperirilor lui Raimond Soneira, insa concluzia este ca inginerii Microsoft au cam exagerat putin cand au spus ca Microsoft Surface are un ecran mai bun decat iPad 3. Era greu de crezut ca acest lucru este adevarat, insa vorbim aici doar despre Surface-ul care ruleaza Windows RT si nu despre versiunea Pro care are rezolutie 1080p, iar acolo afirmatiile celor de la Microsoft ar putea fi adevarate, desi nimeni nu a facut un test. Dupa ce tableta va ajunge pe piata vom afla cu siguranta cat de bun este ecranul ei, mai ales ca Microsoft a provocat tacit expertii sa isi spuna parerea.

12 COMENTARII

  1. Surface 1080 vs Retina greu se va observa diferenta cu ochiul liber, insa in teste apple va castiga, dar nu asta va fi problema MS, os-ul va da cu virgula. Daca tot dai atatia bani pe o tableta nu trebuie sa se blocheze, ca la lansare, noroc ca a schimbat tableta ca nu mai raspundea la comenzi. Parca vad dupa prima luna sp1, 2, 3 …. 10 si apoi va merge mai din ce in ce mai greu os-ul

  2. Intr-adevar, trebuie sa fii expert ca sa poti spune care e mai bun. Daca le iei in mana pe amandoua si te uiti la acelasi continut nu iti poti da seama. E o problema de adanca subtilitate si mare finete pe care numai un doctor in displayuri o poate observa.

  3. dupa ce va aparea produsul pe piata, atunci se poate vorbi obiectiv. pana atunci doar speculatii ieftine pentru a-si face unii-altii reclama.

  4. am avut curiozitatea sa rasfoiesc pagina de net a “expertului” de la Display Mate. Sorry dar mie mi se pare un excroc atata timp cat imi sugereaza ca aplicatia lui de 79 de $ poate calibra un monitor doar cu niste imagini si nu pomeneste nimc de colorimetru si soft specializat pentru generarea .icc.

  5. ClearType e o tehnologie patentata a Microsoft pentru imbunatatirea afisarii textului pe ecran la nivelul sub-pixelilor si ajuta enorm. Dezactivati functia pe cateva momente in Windows si veti vedea diferenta. Acum cu ecranul Surface nu stiu, dar sigur va fi foarte bun, cel cu Full HD.