Vodafone incepe in Romania primele teste publice ale unei retele 4G, iPhone 5 este compatibil cu ea

  Vodafone Romania a anuntat ca pe data de 31 octombrie va incepe testele publice ale unei retele 4G, iar astazi compania a organizat un eveniment in Bucuresti unde a prezentat tehnologia si a anuntat detaliile. Reteaua 4G a celor de la Vodafone poate fi testata in 17 magazine din intreaga tara, este capabila sa va permita sa navigati pe internet la viteze de pana la 75 Mbps si partea cea mai interesanta este ca iPhone 5 este compatibil cu ea.

  Mai multe detalii aveti mai jos.

Vodafone anunta implementarea primei retele 4G din Romania si demareaza o etapa de testare a tehnologiei 4G

  • Reteaua 4G Vodafone este acum disponibila in 10 orase importante: Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Galati si Timisoara
  • Tehnologia 4G poate fi testata la viteze de pana la 75 Mbps, in 17 magazine Vodafone, pe mai multe tipuri de terminale: modem USB, tableta si hotspot mobil

Bucuresti, 31 Octombrie 2012 – Astazi, Vodafone a anuntat prima retea 4G din Romania, intr-un eveniment la care a participat Vittorio Colao, CEO Vodafone Group, ce a inclus o demonstratie live a tehnologiei 4G. Reteaua 4G Vodafone acopera acum 10 orase importante din Romania: Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Galati si Timisoara. 

In urmatoarele luni, Vodafone va facilita testarea tehnologiei 4G, la viteze de pana la 75 Mbps, in 17 magazine Vodafone*, pe o serie de terminale compatibile: modem-ul USB Huawei K5005 pentru conectivitate PC/Laptop; tableta Asus 700 KL si hotspot-ul mobil Huawei R210 (la care se pot conecta pana la cinci dispozitive simultan – smartphone, laptop, tableta sau PC).

“Suntem bucurosi sa anuntam ca reteaua Vodafone 4G este implementata in zece orase mari ale tarii, in care inregistram cel mai mare trafic de Internet mobil. Prin demararea acestei faze de testare, vrem sa aducem experienta superioara a Internetului mobil 4G mai aproape de utilizatorii nostri, la viteze cu mult mai ridicate decat pana acum”, a declarat Inaki Berroeta, CEO Vodafone Romania.

Vodafone Romania va lansa serviciile comerciale 4G, la viteze de pana la 100 Mbps, la inceputul anului 2013. Reteaua 4G Vodafone functioneaza in banda de frecventa de 1800 MHz. Romania este una dintre primele piete europene in care Vodafone implementeaza o retea 4G, dupa Germania, Portugalia si Italia. 

Vodafone Romania este divizie a Vodafone Group Plc.. Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, dupa venituri, cu 406,4 milioane de clienti in intreaga lume, la 30 iunie 2012. Vodafone are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si aproximativ 50 de retele partenere in intreaga lume. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.com.

Magazinele Vodafone in care tehnologia 4G este disponibila pentru testare:

Arad: Str. Closca nr. 2;

Bacau: Str. Ionita Sandu Sturza, nr. 2, Hotel Decebal;

Brasov: 2 magazine – Str. Diaconu Coresi Nr. 1 si str. Saturn nr. 32;

Bucuresti: 2 magazine – Vodafone Experience Store (Afi Palace Cotroceni) si Plaza Mall;

Cluj: 2 magazine – Str. Unirii nr. 31 si Cluj Iulius Mall;

Constanta: 2 magazine – Str. Alexandru Lapusneanu nr. 116 C, Complex City Mall si str. Stefan
cel Mare 57;

Craiova: 2 magazine – Str. Calea Bucuresti, bl. 27 A si Real Craiova;

Iasi: 2 magazine – Str. Stefan cel Mare nr. 4 si str. Sf. Lazar, bloc A 1-3;

Galati: Str. Brailei, bl, A5 bis, Tiglina 1

Timisoara: 2 magazine – Augustin Pacha nr. 2 si Real Timisoara

27 COMENTARII

  1. Nu stia nimeni. Daca-ti spun ca iPad Mini are 4G? Ce zici de asta.
    Anyway, avand in vedere ca reteaua asta 4G e doar de date, o sa fie utila doar pe iPad Mini si iPhone 5.

  2. @stavros: Pai ce nu intelegi? E un produs vechi de 7 luni, nu e compatibila cu reteaua 4G de la noi.
    @mikeru: Il poti folosi pe 4G, dar nu si pe partea de voce.

  3. Dar iphone 4s nu suporta 4g-ul? Parca la prezentare arata o grafica in care se vdea clar ca e compatibil cu 4g , poate nu LTE dar era cu 4g deci? zaone?

  4. Stai putin ca nu cred ca ne intelegem…cineva care sa zicem are abonament iphone si un i5 nu va putea folosi 4G si sa faca apeluri decat daca va opri 4G si va trece pe 3G?

  5. Se plateste ceva in plus pentru 4G ? Sau doar abonamentul pe care-l ai dar viteza va fi mai mare – ceea ce nu cred in Romania, sa se faca ceva fara sa-ti ia banii ?

  6. Deci, Vodafone incepand cu Ianuarie lanseaza 4G pe piata, momentan puteti incerca cei din bucuresti in AFI sa vedeti cum merge…am incercat pe un galaxy note 2..intr-adevar nu mai faci diferenta prea mare intre 4G si Wi FI. Toate abonamentele ce contin date vor putea utiliza 4G fara nicio extra taxa, dupa cum am zis incepand cu ianuarie 2013. Aceasta stire este d ultima ora venita din Vodafone Afi Cotroceni

  7. Si galaxy note 2 cred ca era ceva special cumva nu arata ca unu normal, mi s-a zis ca e o varianta de test pt ca cea normala am inteles ca nu merge/va merge pe 4G din Romania

  8. @Serban: Stai sa vad daca am inteles bine, Vodafone baga 4G pe cartelele 3G? si o sa-l poti utiliza oricand fara stres? Imi vine greu sa cred, mai ales treaba cu taxa. Mi se pare un bullshit extrem.

  9. Deci eu am intrebat clar despre ce ma intereseaza pe mine. Daca eu la abonamentele care le am: iPhone 19 si iPhone 39 daca atunci cand va fii disponibila reteaua 4G voi putea sa o folosesc automat sau mai trebuie extraoptiune sau extra taxe. Raspunsul a fost categoric ca nu sunt extra taxe..totu merge asa cum merge si 3G doar sa ai abonament cu date inclus si telefon compatibil cu reteaua 4G

  10. @zaone: da, abonamentele 4G vor fi mai scumpe. in prezent incasarile din voce si sms au scazut foarte mult, 3G-ul a inceput si el sa fie nelimitat si deci nu mai produce costuri suplimentare, in consecinta operatorii au nevoie de un serviciu nou, care sa aduca revenue mare in timp scurt si sa justifice investitile pt retelele 4G. in afara de 4G, operatorii se vor mai indrepta catre o directie noua, aceea a aplicatiilor si a continutului.

  11. Zaone, ce preturi sunt in u.s.a la 3G nelimitat, am inteles ca 4g limitat cu 3G nelimitat pana la sf perioadei este undeva la 20$/luna sau doar 3G este si mai ieftin. Sunt curios daca or sa scada si la noi tarifele la nivelul asta. Cosmoteul ar fi in stare sa ofere 3G nelimitat la un pret mult Mai decent