Vodafone incepe in Romania primele teste publice ale unei retele 4G, iPhone 5 este compatibil cu ea

27

  Vodafone Romania a anuntat ca pe data de 31 octombrie va incepe testele publice ale unei retele 4G, iar astazi compania a organizat un eveniment in Bucuresti unde a prezentat tehnologia si a anuntat detaliile. Reteaua 4G a celor de la Vodafone poate fi testata in 17 magazine din intreaga tara, este capabila sa va permita sa navigati pe internet la viteze de pana la 75 Mbps si partea cea mai interesanta este ca iPhone 5 este compatibil cu ea.

  Mai multe detalii aveti mai jos.

Vodafone anunta implementarea primei retele 4G din Romania si demareaza o etapa de testare a tehnologiei 4G

  • Reteaua 4G Vodafone este acum disponibila in 10 orase importante: Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Galati si Timisoara
  • Tehnologia 4G poate fi testata la viteze de pana la 75 Mbps, in 17 magazine Vodafone, pe mai multe tipuri de terminale: modem USB, tableta si hotspot mobil

Bucuresti, 31 Octombrie 2012 – Astazi, Vodafone a anuntat prima retea 4G din Romania, intr-un eveniment la care a participat Vittorio Colao, CEO Vodafone Group, ce a inclus o demonstratie live a tehnologiei 4G. Reteaua 4G Vodafone acopera acum 10 orase importante din Romania: Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Galati si Timisoara. 

In urmatoarele luni, Vodafone va facilita testarea tehnologiei 4G, la viteze de pana la 75 Mbps, in 17 magazine Vodafone*, pe o serie de terminale compatibile: modem-ul USB Huawei K5005 pentru conectivitate PC/Laptop; tableta Asus 700 KL si hotspot-ul mobil Huawei R210 (la care se pot conecta pana la cinci dispozitive simultan – smartphone, laptop, tableta sau PC).

“Suntem bucurosi sa anuntam ca reteaua Vodafone 4G este implementata in zece orase mari ale tarii, in care inregistram cel mai mare trafic de Internet mobil. Prin demararea acestei faze de testare, vrem sa aducem experienta superioara a Internetului mobil 4G mai aproape de utilizatorii nostri, la viteze cu mult mai ridicate decat pana acum”, a declarat Inaki Berroeta, CEO Vodafone Romania.

Vodafone Romania va lansa serviciile comerciale 4G, la viteze de pana la 100 Mbps, la inceputul anului 2013. Reteaua 4G Vodafone functioneaza in banda de frecventa de 1800 MHz. Romania este una dintre primele piete europene in care Vodafone implementeaza o retea 4G, dupa Germania, Portugalia si Italia. 

Vodafone Romania este divizie a Vodafone Group Plc.. Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, dupa venituri, cu 406,4 milioane de clienti in intreaga lume, la 30 iunie 2012. Vodafone are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si aproximativ 50 de retele partenere in intreaga lume. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.com.

Magazinele Vodafone in care tehnologia 4G este disponibila pentru testare:

Arad: Str. Closca nr. 2;

Bacau: Str. Ionita Sandu Sturza, nr. 2, Hotel Decebal;

Brasov: 2 magazine – Str. Diaconu Coresi Nr. 1 si str. Saturn nr. 32;

Bucuresti: 2 magazine – Vodafone Experience Store (Afi Palace Cotroceni) si Plaza Mall;

Cluj: 2 magazine – Str. Unirii nr. 31 si Cluj Iulius Mall;

Constanta: 2 magazine – Str. Alexandru Lapusneanu nr. 116 C, Complex City Mall si str. Stefan
cel Mare 57;

Craiova: 2 magazine – Str. Calea Bucuresti, bl. 27 A si Real Craiova;

Iasi: 2 magazine – Str. Stefan cel Mare nr. 4 si str. Sf. Lazar, bloc A 1-3;

Galati: Str. Brailei, bl, A5 bis, Tiglina 1

Timisoara: 2 magazine – Augustin Pacha nr. 2 si Real Timisoara