iPhone 5 – lansarea din Romania – imagini

  Aseara Cosmote Romania si Vodafone Romania au organizat evenimente pentru lansarea iPhone 5, Cosmote doar in Bucuresti, Vodafone in Bucuresti, Timisoara si Cluj Napoca. Am ajuns aseara doar la evenimentul Cosmote unde am gasit un magazin plin, multi oameni care asteptau sa vada singurul iPhone 5 pus in display de Cosmote(din cate am vazut eu), destui oameni care doreau sa primeasca informatii despre iPhone 5 dar nu erau ajutati si cativa clienti care au plecat cu un terminal atunci din magazin. Daca anul trecut Orange a avut multe terminale expuse, a avut oameni care le foloseau si explicau toate noutatile dispozitivelor, la Cosmote nu a existat asa ceva si din punctul meu de vedere organizarea a lasat de dorit.

  Smiley a fost prezent la eveniment, multa lume s-a adunat sa il vada, putini venisera sa cumpere un iPhone 5, a lipsit sentimentul unui eveniment important, insa nici locatia nu era potrivita pentru asa ceva. Vodafone pe de alta parte a avut un eveniment mai bine organizat, intr-un spatiu mult mai mare si desigur ca mai multa lume a fost prezenta. Orange a ales sa nu faca un eveniment, a fost singurul operator care nu a pus iPhone 5 in vanzare de la ora 0:00, insa asta nu cred ca i-a afectat sau ii va afecta in vreun fel.

  Facand o comparatie cu lansarea iPhone 5 de la Apple Store-ul la care am participat eu… daca in Romania peste jumatate dintre cei prezenti in magazine erau bloggeri sau jurnalisti invitati de operatori, in SUA peste 90% erau clienti care venisera sa cumpere ceva. Nu cred ca trebuie sa mai spun ceva despre materialele informationale in legatura cu produsul sau atentia pe care ti-o acordau angajatii.

  In momentul de fata magazinele Orange, Cosmote si Vodafone din intreaga tara comercializeaza iPhone 5.

Imagini via 1,2.