Apple dezvolta o tehnologie care redimensioneaza elementele de pe ecranul iDevice-urilor in functie de distanta fata de fata utilizatorului

  In ultima vreme Apple a fost acuzata ca nu mai inoveaza si daca suntem sinceri putem recunoaste ca acest lucru este adevarat. Daca suntem la fel de sinceri putem spune ca pe viitor Apple ar putea lansa tehnologii inovatoare in produsele sale, una dintre ele redimensionand obiectele din iOS in functie de distanta la care se afla ecranul de fata utilizatorului. Tehnologia este descrisa intr-un brevet de inventie al Apple si camera, senzorul de proximitate sau un sonar ar putea fi utilizate pentru a determina distanta la care se afla fata utilizatorului in comparatie cu ecranul.

The invention, which was filed with the U.S. Patent and Trademark Office in May 2011, describes a system that uses on-board sensors like a camera, infrared proximity sensor or SONAR sensor, to determine the distance between a user’s face and the display. By using this information, the system can enlarge or reduce text or images being displayed on screen for maximum readability and user comfort.

  Apple se gandeste sa inlocuiasca deja celebrul pinch to zoom cu aceasta tehnologie care ar avea doua moduri de lucru: comfort mode si si zoom mode. Primul micsoreaza elementele de pe ecran daca utilizatorul are fata prea aproape de dispozitiv, iar al doilea le mareste in momentul in care ea se departeaza de ecran. Utilizatorul ar trebui sa calibreze intai tehnologia pentru a fi sigur ca ea functioneaza in conformitate cu specificatiile sale, iar intregul sistem este extrem de interesant si cu siguranta va bucura multa lume.

  Am spus-o in trecut, o repet astazi, tehnologiile Apple sunt grozave, insa de multe ori ele nu ajung sa fie implementate in terminale.

3 COMENTARII

  1. Tehnologii doar pe hartie – partea proasta este ca se dau brevete pe niste schite care nu se stie daca vor functiona vreodata.