iPad Mini nu este in principal cumparata pentru a inlocui alte terminale mobile, reduce vanzarile de PC-uri

  Tableta iPad Mini a fost prezentata ca un dispozitiv care va reduce considerabil vanzarile de tablete iPad, insa in realitate multi dintre utilizatorii care o achizitioneaza nu intentioneaza sa inlocuiasca vreun alt terminal mobil cu ea. Unii analisti americani au sugerat ca iPad Mini ar putea reduce cu pana la 50% vanzarile de tablete iPad, insa in realitate produsul reduce vanzarile de PC-uri si nu pe cele de tablete Apple. Jumatate dintre cei care au achizitionat iPad Mini au cumparat de fapt prima lor tableta, semn ca Apple are o piata vasta pe care abia acum o incearca.

  29% dintre cei care au achizitionat o tableta iPad Mini inlocuiesc o tableta iPad, 13% inlocuiesc o tableta Kindle Fire si 52% cumpara prima tableta, iar acum va puteti intreba cati au renuntat la un PC pentru aceasta achizitie. iPad Mini s-a dovedit a fi extrem de populara pentru un produs abia lansat pe piata, multa lume il astepta si se pare ca Apple nu a gresit lansand-o acum, chiar daca ea nu are tot ce si-ar dori consumatorii.

The iPad mini creates more demand than it cannibalizes. Since 52 percent of the mini intenders in our sample did not own a tablet of any type, we see it successfully positioned as likely to penetrate new entry-tier segments. … Mini will no doubt take some iPad “4” sales, but its low price also looks like an important tool to capture new consumers’ attention.