Prima Pagina Noutati SMS-ul implineste astazi 20 de ani

SMS-ul implineste astazi 20 de ani

  Astazi se implinesc 20 de ani de la data in care primul SMS A fost trimis intre doua produse electronice. Atunci Neil Papworth trimitea un mesaj text intre un calculator si un telefon mobil folosind reteaua de telefonie mobila a Vodafone Marea Britanie, doi ani mai tarziu Nokia implementand functia in propriile telefoane mobile. Desi initial serviciul SMS era limitat doar la utilizatorii care aveau telefoanele in aceeasi retea, mai tarziu el a fost extins si functioneaza exact ca acum, in orice retea de telefonie mobila de pe glob.

  De aici incolo stiti cu totii cum au evoluat SMS-urile, insa in momentul de fata ele devin prea putin utilizate de catre posesorii de smartphone-uri. Servicii precum iMessage, WhatsApp Messenger, Viber, Skype sau Yahoo Messenger, sunt o alternativa ieftina si mult mai buna pentru SMS-uri, operatorii de telefonie mobila confirmand chiar ca veniturile generate de acestea au scazut de la an la an. Probabil peste 20 de ani SMS-urile vor deveni o functie complementara a oricarui telefon, insa deocamdata se bucura de o larga utilizare in lumea intreaga.

 • Bogdan C.

  Sa bem pentru asta, dar totusi e luni:)

 • Tony Montana

  So…Happy Birthday xD

 • Markovnikov

  Eu cred ca mai bine ar fi zis ca mesajul text (intre retelele mobile) a fost inventat acum 20 de ani, ca atunci a fost sub forma doar de SMS iar azi avem pe langa SMS – iMessage, Viber, Tango, BBM ori altele, tot mesaj text ramane in fond

 • Alin

  hahahaha Bogdan C. good one!

 • Claudiu daniel

  Intradevar au scazut veniturile din sms uri dar prin aparitia tel destepte si a internetului mobil cred ca a compensat si a facut de fapt sa le creasca substantial veniturile !!