Prima Pagina Apple Apple ar putea ramane fara brevetele de inventie care protejeaza tehnologia ce...

Apple ar putea ramane fara brevetele de inventie care protejeaza tehnologia ce permite intoarcerea paginilor in cartile din iOS

  In cursul anului trecut companiei Apple i-a fost inregistrat un brevet de inventie care protejeaza sistemul care imita in iOS intoarcerea unei pagini de carte. Foarte multa lume a pus in discutie posibilitatea de a breveta asa ceva, Apple are acum 2 brevete pentru aceasta tehnologie, insa o entitate anonima contesta validitatea lor. Oficiul pentru brevete de inventie si marci din SUA a primit o cerere anonima de reverificare a brevetelor companiei Apple, aceasta reverificare putand duce la suspendarea si mai apoi anularea brevetelor de inventie.

  Intentia entitatii anonime este de a invalida aceste brevete inainte ca ele sa poata fi utilizate in procese directionate impotriva producatorilor de terminale Android, insa pana la un rezultat final avem de asteptat cateva luni. Recent companiei Apple i-a fost suspendat un brevet de inventie pentru iPhone ce i-a fost acordat lui Steve Jobs, si nu ar fi exclus ca brevetele pentru tehnologia intoarcerii paginilor in iOS sa aiba parte de un tratament similar, daca se va dovedi ca acordarea lor nu trebuia facuta.

 • Sir Vladio

  scuze pt off:
  Cu SAM tickets pot folosi simul meu pe orice iPhone 4 cu baseband de iOS 5 codat pe AT&T?

 • bindor1

  pana la urma nu apple a inventat efectul ca sa merite vreun brevet. efectul a aparut odata cu cartea tiparita pe hartie

 • Dragos

  Au inebunit asta rau de tot cu brevetele. Chestia asta cu intorsul paginii exista implementata de vreo 6 ani in flash. Existau mai multe plugin-uri pentru galerii de imagini in site-uri care faceau exact lucrul asta. Asta e prea de tot, aveti grija ca astia breveteaza roata si am pus-o.

 • @Sir Vladio: Daca ai tichetele salvate, da. Daca nu, nu.