Prima Pagina Apple Apple ar putea achizitiona Waze

Apple ar putea achizitiona Waze

20130102-204356.jpg

Problema aplicatiei iOS 6 Maps pare sa fi fost extrem de intens discutata in sedintele echipei de conducere a Apple, compania luand acum in calcul posibila achizitionare a serviciului Waze pentru a repara greseala facuta o data cu lansarea iOS 6. Cei de la Techcrunch sustin ca in momentul de fata Tim Cook si echipa sa analieaza impactul unei achizitii a Waze, o aplicatie pentru terminale mobile care ofera utilizatorilor posibilitatea de a folosi un sistem de navigatie turn by turn, dar si informatii despre trafic sau locatii.

Because Waze maps are built on the location of moving cars, it’s far more accurate than check-in apps. Outside of Google’s project to map cities with Streetview cars – something which has taken years to complete – and the real-world mapping undertaken by volunteers on the Open Streetmaps open source project, there has been little to match Waze’s approach. Waze turned mapping into not only a game, but also a way for drivers to be social, reporting road obstacles, traffic and police traps. It is properly useful.

It would also cost Apple northwards of $500M+ to buy Foursquare (which has raised $71 million is known to be raising another round), and gain, what? The location of restaurants, bars and airports? Given Waze has raised $67 million, Apple could acquire far better mapping data and a real driving app.

Apple deja foloseste sistemul Waze cu iOS 6 Maps, insa achizitionarea companiei care l-a produs ii va permite sa il imbunatateasca si sa il implementeze complet in sistemul sau de operare. Deocamdata Waze este utilizat de aproximativ 30 de milioane de utilizatori din intreaga lume, Apple recomandand aplicatia drept o alternativa pentru serviciul sau cu probleme.

 • adi

  din pacate nici waze nu e tocmai perfect, avand de multe ori probleme cu calcularea rutelor insa pentru a vedea situatia traficului este foarte bun si vad ca tot mai multa lume il foloseste ceea ce e foarte bine.

 • totomess2002

  deocamdata ne-am cam potolit :), dupa google maps… de aici in colo faca ce vor

 • totomess2002

  aa , si dupa ce autoritatile sfatuiesc publicul larg sa evite utilizarea maps, cam cum mai indrepti asa ceva? waze, eu sunt un necunoscator in domeniu, dar nu cred ca e raspunsul

 • Raul

  Si eu folosesc Waze. Pana acum nu mi-a facut nici o problema si de fiecare data e fost exact. Cred ca achizitionarea lui de catre Apple ar fi o idee buna

 • Pingback: Waze a refuzat oferta de achizitie facuta de catre Apple anul trecut | iDevice.ro()