O eroare a Apple Maps este cauza unei pierderi de 50.000$ a unui restaurant din SUA

  Metrovino este un restaurant situat in orasul Portland din SUA si din pacate angajatii Apple n-au auzit de el, altfel ar fi stiut sa il localizeze corect pe harta, iar angajatii locatiei n-ar fi primit zilnic 5 – 6 apeluri telefonice de la clienti care intreaba cum pot ajunge la el. Se pare ca in Apple Maps restaurantul este pozitionat intr-o alta locatie fata de cea reala, iar persoanele care incearca sa ajunga la el sunt directionate catre o cu totul alta zona, nu foarte aproape de pozitia reala a Metrovino.

The map guides people blocks away from the restaurant’s real location, so understandably they’re getting lost. And that means lost revenue. “We’re guessing on the low end $500 to $1,000 a night. A night,” Metrovino owner Todd Steele said. That means, “around $50,000 since mid-September.” Metrovino is not alone. Steele said he’s talked with a number of other business owners experiencing the same problem.

  Din cauza problemelor de functionalitate, restaurantul ar fi pierdut aproximativ 50.000$ in comenzi in ultimele 3 luni de zile si din pacate nu este singurul afectat. Alte business-uri locale au exact aceleasi probleme si probabil patronii lor au incercat sa ia legatura cu Apple pentru a corecta locatiile respective. Deocamdata Apple nu a facut acest lucru, acei oameni pierd bani si sunt sigur ca nu doar ei se afla in aceasta situatie in SUA. Problema ar putea fi totusi la Yelp, serviciul folosit pentru localizarea business-urilor, si nu la Apple, insa din moment ce totul functioneaza prin iOS 6 Maps, Apple trebuie sa aiba grija ce afiseaza acolo.

5 COMENTARII

  1. Zici americani si tragi apa … aia nu știu nici adresa unde locuiesc ei . Dacă nu le arati ca la prosti nu se descurca . Asta înseamnă informatizare la maxim.

  2. @3 da ba ca tu crezi ca new york e ca vaslui unde stai tu de sunt 3 strazi mari si late si un singur restaurant…cred ca daca te-ai vedea pe autostrazile alora din america asa de prosti cum ii crezi tu, te-ai opri pe loc ca sa nu te ia ameteala =))