Un bug al iOS 6.1 permite inlaturarea passcode-ului pentru accesarea agendei de contacte si a listei de apeluri (Video)

11

[youtube]http://youtu.be/9htICzd6A7o[/youtube]

  In afara problemelor existente in iOS 6.1, iata ca descoperim un nou bug care cu siguranta le va da destule batai de cap celor din Cupertino. In clipul video de mai sus avem o demonstratie a modului in care un bug al LockScreen-ului permite inlaturarea passcode-ului unui iDevice si accesarea aplicatiei Phone. Desigur ca este dificil de exploatat bugul si e dificil de obtinut acces la aplicatie, insa o persoana cu rabdare poate face acest lucru fara prea mult efort.

  Acest bug se regaseste in toate iDevice-urile care ruleaza iOS 6.1, insa in iPod Touch-uri si tablete iPad metoda de eludare a sistemului de securitate este cu siguranta diferita. Pentru Apple, existenta acestui bug reprezinta o problema si el nu poate face altceva decat sa grabeasca lansarea iOS 6.1.2.

1. Lock device

2. Slide to unlock

3. Tap emergency call

4. Hold sleep button until the power down prompt shows. Click cancel, you will notice the status bar turn blue. Type in 911 or your emergency number and click call then cancel it asap so the call dosen’t go through.

5. Lock your device with the sleep button then turn it on using the home button.

6. Slide to unlock then hold the sleep button and in 3 seconds tap emergency call. This will spazz out the phone and cause it to open.