Traficul de internet facut de terminalele mobile se dubleaza anual, Europa Centrala si de Est genereaza cea mai mare crestere

  Terminalele mobile lansate in ultimii ani permit utilizatorilor sa se conecteze din ce in ce mai usor la internetul mobil oferit de catre operatorii de telefonie mobila, iar in ultimii ani traficul generat de aceste dispozitive s-a dublat anual. Intr-un studiu publicat de catre cei de la Ericsson ni se spune ca 1300 petabytes de trafic sunt facuti lunar de catre posesorii de terminale mobile. In aceste calcule este inclus doar traficul facut prin intermediul retelelor de telefonie mobila si nu cel facut folosind conexiuni Wi-Fi, deci va puteti imagina cati bani castiga operatorii de pe urma noastra.

  In ceea ce priveste rata de penetrare a internetului pentru terminale mobile, Europa Centrala si de Est se afla pe prima pozitie cu 133%, Europa de Vest se claseaza pe pozitia a doua, America de Sud pe pozitia a treia si America de Nord pe pozitia a patra. Practic in Europa se genereaza cea mai mare crestere in utilizarea internetului de pe terminale mobile si surprinzator este ca Europa Centrala si de Est se pozitioneaza mai bine decat Europa de Vest, o zona in care resursele financiare sunt mult mai  mari.