BlackBerry Z10 ajunge la iDevice.ro!

  BlackBerry, compania canadiana cunoscuta pana de curand sub denumirea RIM, a prezentat pe 30 ianuarie smartphone-ul Z10, echipat cu cea mai recenta versiune a Blackberry OS. Prin intermediul programului Orange Smartphone Tester, la care v-am recomandat deja sa va inscrieti pentru a putea testa acest smartphone, am intrat in posesia terminalului Blackberry Z10 pe care il voi utiliza in urmatoarele saptamani si va voi spune ceea ce mi se pare cel mai interesant la el.

  La o prima impresie va spun ca imaginile de prezentare iti dau impresia ca vei tine in mana un terminal cu un design grozav, realitatea lasa putin de dorit, insa per total ai impresia ca tii in mana un smartphone premium. Design-ul nu ma incanta in mod deosebit, iar facand o comparatie cu iPhone 5, spun ca Apple a luat o decizie foarte buna cand nu a separat ecranul de panoul frontal.

  Din pacate despre software nu va pot spune decat ca sistemul de update gandit de catre Blackberry este foarte post, da erori la incercarea de a anula un update, instaleaza foarte greu update-urile si cu mai multe revin cand reusesc sa il utilizez efectiv, deoarece deocamdata am petrecut 0 ora uitandu-ma la tentativele sale de isi face OTA Update. Daca sunteti interesati sa testati terminalul, inca va puteti inscrie in programul Orange urmand acest link.

25 COMENTARII

  1. @zaone: cum te-au anuntat orange ca esti aprobat pentru test ? prin mail ori in alt mod…telefonic ? Si, cum ti l-au trimis…curier ?

    Sunt inscris si eu si astept raspunsul lor.
    merci.

  2. hmmm , ft ciudat , pe orange , pe Z10 STL100-2 imi spune ca 10.0.9.2372 este ultima ,nu vrea mai sus nici de-al draq , 10.0.10.82 aduce muuulte imbunatatiri

  3. Asteptam sa revii! Cat de curand…Si daca vei compara( tot si drastic) cu IOS poti fi usor de amagit! Cred ca ar trebui sa ne raportam la vechile BB !

  4. Sunt fan iPhone dar as doriți sa-mi iau un al doilea smartphone si anume lumia 800 sau 920 si as dori o comparație obiectiva cu acestea, BB iese oricum din calculul meu dar vrea sa vad ce comparatii gasesti

  5. Am avut in trecut experimente negative cu 2 modele de BB si anume nu ai net decât pe abonament la Vodafone, intrarea foarte greoaie in sistemul de operare etc, si anul trecut dacă va aduceti aminte a fost o problema când timp de câteva zile toți utilizatorii BB de pe tot globul nu au putut sa se conecteze la net sau email iar cei de la BB au motivat eroarea cu un update la sistem si in concluzie eu nu as mai fi tentat sa încerc un nou BB.

  6. zaone ,iti lasa Orange telefonul 3-4 saptamani in teste? imi vine greu sa cred asta..in primul rand ca se pot intampla multe in 3-4 saptamani, uzura fizica a telefonului, mai ales daca il zgarii lovesti…simpentru ce anume iti trebuie mai multe saptamani sa testezi un telefon , chiar nu inteleg…in principiu daca l-ai luat de nou tre sa fii atent cum il formatezi si sa ii urmaresti ciclurile de incarcare, calitatea apelurilor de voce, navigarea pe internet, viteza de raspuns la navigarea prin meniuri, updates ,muzica ,video, camera (poze si video) si cam atat.Maxim 2 saptamani sant suficiente pentru toate astea
    Eu unul daca as fi raspunzator de programul asta orange smartphone tester nu as lasa terminalele , saptamani intregi pe mainile “testerilor”

    Ce se intampla daca il duci zgariat si lovit inapoi?