Apple Maps reprezinta o alegere mult mai buna conform unor dezvoltatori de aplicatii pentru iOS

  Desi multa lume considera ca Google Maps este superior Apple Maps, unii dezvoltatori spun exact contrariul, laudand serviciul celor de la Apple, dar si SDK-ul in baza caruia functioneaza. Pentru inceput trebuie mentionat faptul ca Google Maps contine o limita de accesari pe care o poate face o aplicatie inainte ca dezvoltatorul sa fie nevoit sa plateasca pentru acces, acest sistem putand duce la inchiderea multor aplicatii in cazul in care costurile de accesare devin prea mari.

Google doesn’t currently charge for the Places API, but they do require a valid credit card for access–which gives you a quota of 100,000 daily requests. So you have to wonder if they plan to start charging sooner or later,” McKinlay explains. “That 100,000 limit perhaps sounds reasonable, but each user session can generate many requests–particularly when using the ‘autocomplete’ feature of Tube Tamer–and some types of requests count for 10 times the quota each, so it can get used up pretty quickly.

  Mergand mai departe, dezvoltatorii sustin ca Google Maps este superior in ceea ce priveste afisarea de cladiri 3D, afisarea de directionari pentru locatii, geocodarea, imaginile hibrid din satelit si cautarea de servicii pentru locatii. Apple Maps este in schimb mai bun in ceea ce priveste implementarea de locatii prin API, posibilitatea de a face aplicatii de dimensiuni mai mici, si nu numai. Practic pentru dezvoltatori Apple Maps ar fi superior, in principal multumita SDK-ului, insa pentru utilizatori Google Maps ar fi mai bun in baza informatiilor afisate, dar in final dezvoltatorii aleg de obicei ceea ce le este mai usor de utilizat.