CTO-ul Adobe, Kevin Lynch, devine angajat al Apple

  Kevin Lynch este fostul CTO Adobe si un puternic critic al companiei Apple si a strategiilor sale, insa asta nu l-a oprit sa ia decizia de a se alatura companiei din Cupertino, unde va lucra sub comanda lui Bob Mansfield. Ieri cei de la Adobe au anuntat ca al lor CTO va parasi compania si se va angaja in cadrul Apple, miscarea lasand multa lume surprinsa, mai ales ca Lynch a aparat cu ardoare flash-ul in fata lui Steve Jobs si a comparat strategiile celor de la Apple cu tacticile medievale, criticand sistemul inchis dezvoltat de Jobs.

Kevin Lynch, Adobe CTO, is leaving the company effective March 22 to take a position at Apple. We will not be replacing the CTO position; responsibility for technology development lies with our business unit heads under the leadership of Adobe CEO Shantanu Narayen. Bryan Lamkin, who has recently returned to Adobe, will assume responsibilities for cross company research and technology initiatives as well as Corporate Development. We wish Kevin well in this new chapter of his career.

  Lasand la o parte problema etica a unui om care azi critica Apple si maine se angajeaza la companie, sa nu va ganditi ca Lynch va ajuta la implementarea flash-ului in iOS, pentru ca acest lucru nu se va intampla vreodata. Lynch este un om specializat pe dezvoltarea de software si probabil Apple are in plan cateva schimbari majore pentru iOS, insa ramane de vazut daca vechiul CTO al Adobe va fi de folos. Din punctul meu de vedere Apple a luat o decizie discutabila si poate ar fi fost mai bine sa il lase pe Lynch sa isi vada de drum.