Microsoft sustine ca smartphone-urile Windows Phone se vand mai bine decat iPhone-urile in 7 piete de pe glob

  Intr-un post publicat pe blogul Microsoft, seful echipei de PR a companiei americane a facut, printre altele, o afirmatie care a lasat multa lume cu destule semne de intrebare. El a sustinut ca smartphone-urile Windows Phone se vand mai bine decat iPhone-urile in 7 piete de pe glob, iar adevarul este ca el nu minte. In Argentina, India, Polonia, Rusia, Africa de Sud, Ucraina si un grup detari numit “restul centrului si Europei de Est”(Croatia si probabil tarile fostei Iugoslavia), smartphone-urile Windows Phone inregistreaza intr-adevar vanzari mai bune decat terminalele iPhone.

On Wednesday morning, Frank Shaw, the head of public relations at Microsoft, published a blog post tallying Microsoft’s progress across several different product areas, including Windows Phone, its operating system for smartphones.  According to Kevin Restivo, an analyst at IDC, the countries where Windows Phone shipments exceeded those of iPhone during the fourth quarter were: Argentina, India, Poland, Russia, South Africa and Ukraine. A seventh “country” where Windows Phone shipments beat iPhone is actually a group of smaller countries, including Croatia, that IDC lumps together in a category called “rest of central and eastern Europe.”

Mr. Restivo provided some context, though, that slightly diminishes the scale of Microsoft’s success in those countries. Three of the markets — Ukraine, South Africa and “rest of central and eastern Europe” — are small enough that there were fewer than 100,000 Windows Phone unit shipments in the fourth quarter in each of them.

  Cei de la IDC sustin ca desi datele Microsoft sunt adevarate, problema este ca in unele dintre aceste tari exista taxe foarte mari la produsele electronice importate, iar in altele piata este atat de mica incat abia conteaza. Mai exact, in Ucraina, Africa de Sud si grupul de tari numit “restul centrului si Europei de Est”, s-ar fi vandut maxim 100.000 de smartphone-uri Windows Phone in Q4 2012, cifra fiind neglijabila. In Argentina exista taxe foarte mari impuse vanzarilor de iPhone-uri, deci piata neagra este metoda aleasa pentru achizitionarea dispozitivului, iar cei de la IDC nu monitorizeaza ce se intampla in afara canalelor oficiale de distributie.

  Practic Rusia ar fi singura tara semnificativa in care Windows Phone-ul ar avea un avantaj in fata iPhone-ului, insa nici acolo nu se monitorizeaza piata neagra si exista posibilitatea mare ca numarul de iPhone-uri vandute anual acolo, prin orice medii, sa fie mult mai mare.

3 COMENTARII

  1. niceman….. cand o sa se lanseze SO TIZEN , asta prin toamna o sa zici ca este tot copiat de la apple? ca este bazat tot pe linux ca si celelalte?

    In afara sa ziceti ca samsung copiaza pe apple nu stiti 1 sa zieti altceva… a nu ma mai ziceti ca este plastic ieftin , voi cumparati iphone sa il tineti in husa de plaastic ieftin :)) nu sunt fan samsung dar urasc ipocritii si idiotii