ZTE Nubia Z9 este primul smartphone cu o placa video mai buna decat cea a iPhone 6

ZTE Nubia Z9 benchmark videoTerminalele iPhone ale companiei Apple domina in fiecare toamna piata smartphone-urilor cu performantele pe care le ofera procesoarele lor, iar cand vine vorba de partea grafica lucrurile stau si mai bine.

Apple colaboreaza de cativa ani de zile cu cei de la PowerVR pentru a implementa in terminalele iPhone si tabletele iPad cele mai bune procesoare grafice existente pe piata, iar pentru ca iPhone 6 sa fie depasit de un smartphone in benchmark-urile video a trecut sa treaca un an de la lansarea sa.

In imaginea de mai sus aveti un test de performanta pentru placile grafice ale catorva smartphone-uri lansate anul acesta pe piata si observati ca singurul care ofera performante mai bune decat iPhone 6 este ZTE Nubia Z9, terminalul urmand a fi lansat oficial in curand.

Diferenta dintre cele doua smartphone-uri este de doar 0.7 cadre pe secunda in testul Manhattan al GFXBench, ea fiind imposibil de realizat in utilizarea jocurilor, insa “pe hartie” ea exista si pune noul smartphone ZTE pe primul loc in topul celor mai performante smartphone-uri, din punct de vedere grafic.

iPhone 6 are un ecran cu rezolutie 1334 x 750 pixeli si ZTE Nubia Z9 un ecran 1080p si desigur ca rezultatul poate fi pus in discutie, mai ales ca diferenta dintre iPhone 6 Plus si smartphone-ul ZTE este de 8 cadre pe secunda, ele avand rezolutii identice pentru ecrane.

Acestea fiind spuse, sunt curios sa vad ce rezultate vor oferi iPhone 6S si iPhone 6S Plus, iar asta deoarece ele vor avea procesoare triple-core si 2 GB RAM DDDR4, deci un spor de performante substantial ar trebui sa fie vizibil.