Prima Pagina iPhone 6 ZTE Nubia Z9 este primul smartphone cu o placa video mai buna...

ZTE Nubia Z9 este primul smartphone cu o placa video mai buna decat cea a iPhone 6

ZTE Nubia Z9 benchmark videoTerminalele iPhone ale companiei Apple domina in fiecare toamna piata smartphone-urilor cu performantele pe care le ofera procesoarele lor, iar cand vine vorba de partea grafica lucrurile stau si mai bine.

Apple colaboreaza de cativa ani de zile cu cei de la PowerVR pentru a implementa in terminalele iPhone si tabletele iPad cele mai bune procesoare grafice existente pe piata, iar pentru ca iPhone 6 sa fie depasit de un smartphone in benchmark-urile video a trecut sa treaca un an de la lansarea sa.

In imaginea de mai sus aveti un test de performanta pentru placile grafice ale catorva smartphone-uri lansate anul acesta pe piata si observati ca singurul care ofera performante mai bune decat iPhone 6 este ZTE Nubia Z9, terminalul urmand a fi lansat oficial in curand.

Diferenta dintre cele doua smartphone-uri este de doar 0.7 cadre pe secunda in testul Manhattan al GFXBench, ea fiind imposibil de realizat in utilizarea jocurilor, insa “pe hartie” ea exista si pune noul smartphone ZTE pe primul loc in topul celor mai performante smartphone-uri, din punct de vedere grafic.

iPhone 6 are un ecran cu rezolutie 1334 x 750 pixeli si ZTE Nubia Z9 un ecran 1080p si desigur ca rezultatul poate fi pus in discutie, mai ales ca diferenta dintre iPhone 6 Plus si smartphone-ul ZTE este de 8 cadre pe secunda, ele avand rezolutii identice pentru ecrane.

Acestea fiind spuse, sunt curios sa vad ce rezultate vor oferi iPhone 6S si iPhone 6S Plus, iar asta deoarece ele vor avea procesoare triple-core si 2 GB RAM DDDR4, deci un spor de performante substantial ar trebui sa fie vizibil.

 • Srb Srb

  Daaaaa the best will be better. Will be A GOD

 • alter ego

  Din pacate nu e primul – Galaxy Alpha , Sony Xperia Z3 Compact obtin acelasi punctaj la o rezolutie usor mai mare a ecranului , iar altele care ruleaza la rezolutii mai mari ar obtine un punctaj mult mai mare la rezolutia iPhone-ului probabil .
  Am vrut sa pun un link cu teste de pe pcadvisor dar nu reusesc .

 • Pacanele

  Eu credeam ca nvidia si amd sunt cele mai bune placi grafice. Mai sunt ai altele?

 • Nu prea conteaza ce au alea la alta rezolutie vs iPhone 6, conteaza ce apare in test.

 • alter ego

  Sigur conteaza – era vorba de care placa video e mai buna , nu de cel mai bun rezultat on-screen . Logic , o placa video care obtine acelasi punctaj pe o rezolutie mai mare , e mai buna . Dar testele sunt mult mai complexe decat Manhattan onscreen , pt a cataloga o placa video .
  @ Pacanele – ai dreptate , NVidia si Ati sunt cele mai bune , dar aici suntem cu un nivel mai jos – la placi grafice pt telefoane , tablete .

 • Srb Srb

  nvidia stie sa faca placi bune dedicate pt laptopuri etc si pt pc, aici este pt smartphone