Apple se pregateste sa contracteze TSMC pentru a fabrica toate chip-urile A7 ale viitoarelor iDevice-uri

  Desi pana acum am auzit de destule ori ca Apple este pregatita sa renunte la Samsung pentru TSMC in ceea ce priveste fabricarea chip-urilor A7 care ar urma sa ajunga in viitoarele terminale iPhone, o publicatie din Coreea de Sud tine sa ne readuca in atentie subiectul. Intr-un articol recent coreenii readuc in discutie faptul ca Apple ar urma sa implementeze un chip A7 in iPhone-urile care ar urma sa ajunga pe piata anul viitor, iar cei de la Samsung ar fi fost exclusi din procesul de productie, taiwanezii de la TSMC fiind alesi in locul lor.

The chasm between Samsung Electronics and Apple is expected to widen further as the U.S. electronics giant has excluded its Korean rival from a project to develop A7 application processors, due to be released in the first half of next year. Apple is sharing confidential data for its next A7 system-on-chip (SoC) with the Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). TSMC has begun ordering its contractors to supply equipment to produce Apple’s next processors using a finer 20-nanometer level processing technology.

  In lipsa miliardelor de dolari pe care Apple i-ar trimite acum in Taiwan, cei de la Samsung spera ca Nvidia sa ii contracteze pentru a produce o serie de chip-uri grafice, probabil tot pentru terminale mobile. Chip-ul A7 ar urma sa fie produs folosind un proces de fabricatie de 20nm, insa daca Apple il va include in iDevice-uri abia de anul viitor, atunci probabil iPhone 5S, iPad 5 si iPad Mini 2 vor avea acelasi A6 dar usor modificat. Indiferent ce chip-uri vom vedea anul acesta in iDevice-urile noi, este clar ca Apple cauta in mod activ sa se separe de Samsung.