Bono afirma ca oamenii talentat care lucreaza la Apple nu o fac doar pentru bani

  Bono este unul dintre artistii favoriti ai companiei Apple, el a concertat de destule ori in evenimente organizate de catre cei din Cupertino si a avut ocazia de a discuta cu destul de multi angajati ai companiei americane. Ieri v-am spus ca Jony Ive a fost numit in lista celor mai influente persoane de pe glob, iar descrierea facuta SVP-ului Apple in TIME ii apartine lui Bono. Printre frumoasele cuvinte adresate lui Ive, Bono a inclus si o afirmatie interesanta, conform careia oamenii atat de talentati precum cei angajati de catre Apple nu lucreaza doar pentru bani.

Jony Ive is himself classic Apple. Brushed steel, polished glass hardware, complicated software honed to simplicity. His genius is not just his ability to see what others cannot but also how he applies it. To watch him with his workmates in the holy of holies, Apple’s design lab, or on a night out is to observe a very rare esprit de corps. They love their boss, and he loves them. What the competitors don’t seem to understand is you cannot get people this smart to work this hard just for money.

  Desi intr-o tara ca Romania acest lucru pare greu de crezut, adevarul este ca in SUA exista foarte multe persoane care lucreaza doar pentru ca le place si nu neaparat pentru banii pe care ii castiga. Apple are un sistem inteligent care grupeaza angajatii talentati in echipe mici care dezvolta produse ce ajung intr-un final pe piata, angajatii iau decizii importante, se simt importanti, simt ca lucreaza la ceva important si o fac din placere. Desigur ca ratiunea din spatele afirmatiei nu sta doar in atat, insa in general oamenii se simt bine si lucreaza din placere cand au motive bune sa o faca, motive separate de cele financiare, iar a fi angajat intr-o companie ca Apple este pentru multi o realizare, o satisfactie si o placere.