OS X 10.9 Cabernet va imprumuta functii ale iOS-ului

  OS X 10.9 este urmatoarea versiune a sistemului de operare OS X, iar in interiorul companiei Apple software-ul este cunoscut cu denumirea de cod Cabernet. Pastrand traditia ultimilor ani, Apple intentioneaza sa imprumute cateva functii ale iOS-ului si sa le implementeze in OS X-ul dedicat Mac-urilor. Update-ul nu va fi centrat pe design, ci pe functionalitate si totul incepe cu o implementare a tag-urilor si a unui tabbed browsing mode pentru aplicatia Finder, Apple indeplinind in sfarsit cerintele utilizatorilor care doreau un sistem mai eficient de administrare a fisierelor din Mac-uri.

  Apple intentioneaza sa imbunatateasca si motorul in baza caruia functioneaza Safari, compania punand accent pe reducerea timpilor de incarcare a paginilor si pe eficienta afisarii elementelor din website-uri. In continuare Apple intentioneaza sa implementeze posibilitatea de a deschide aplicatii pe diferite monitoare si de a le mentine deschise separat de monitorul principal, aceasta functie fiind ceruta de catre utilizatori inca din cursul anului trecut. Design-ul OS X-ului nu va fi lasat exact la fel, insa modificarile pregatite de catre companie nu vor fi chiar atat de radicale.

  La final ramane implementarea unui sistem de multitasking diferit, cei de la Apple avand in plan sa ofere posesorilor de Mac-uri un task switcher asemanator cu cel din iOS. Practic OS X-ul va semana din ce in ce mai mult cu iOS-ul, exact precum prevesteau unii analisti acum cativa ani de zile, Apple imprumutand putin cate putin multe functii ale iOS-ului.