Google Now este disponibil pentru mai multe iDevice-uri decat terminale Android, inclusiv pentru iDevice-urile fara Siri

[youtube]http://youtu.be/iTo-lLl7FaM[/youtube]

  Ieri Google Now a fost lansat impreuna cu o noua versiune a aplicatiei Google Search, compania Google aducand in sfarsit in App Store sistemul sau de recunoastere a comenzilor vocale. Sistemul a fost pana in prezent disponibil exclusiv pe platforma Android, insa cei de la Apple au decis sa ii ofere sansa de a ajuta posesorii de iDevice-uri, iar partea interesanta este ca acum Google Now este disponibil pentru mai multe iDevice-uri decat terminale Android. Daca va intrebati de ce, raspunsul este simplu: deoarece Google Now functioneaza doar pe terminalele care au Android 4.x instalat si doar 25% dintre ele il ruleaza.

  Google Now este disponibil intr-un ecosistem in care 90% dintre iDevice-uri ruleaza iOS 5 sau o versiune mai noua si partea interesesanta este ca Google Now poate fi utilizat chiar si pe terminalele care nu au Siri. Da, ati citit bine, Google Now este disponibil pentru mai multe iDevice-uri decat Siri si totul are la baza faptul ca aplicatia Google Search poate fi instalata pe terminalele care ruleaza deja iOS 5. Desi Siri a fost implementat in iOS 5, doar terminalele lansate dupa iPhone 4S, inclusiv, il pot rula, iar in lumea larga exista extrem de multe terminale iPhone 3GS, iPhone 4, iPod Touch-uri sau tablete iPad care ruleaza iOS 5, nu au Siri, dar au Google Now.

  Practic Google le-a dat o palma propriilor consumatori care nu au Google Now nativ in Android OS si Apple le ofera posesorilor de iDevice-uri posibilitatea de a utiliza un sistem concurent pe care multi il considera a fi mai bun decat Siri. Desigur ca Google Now are o functionalitate limitata, insa pentru multi nici nu este nevoie de altceva, mai ales ca Google Now intelege cuvinte pe care Siri le considera inexistente. Voi ce parere aveti despre aceasta strategie a Apple?

Pretul initial:
Numele:
Google Search

Gratuit

s





Developer: Google, Inc.
Universala
Categoria: Reference


Descriere: Search faster and easier with the latest Search app from Google. Get just the right information at just the right time with Google Now. Search handsfree with enhanced Voice Search.

Answers before you ask …


Dimensiunea aplicatiei este: 19.3 Mb


12 COMENTARII

  1. Să nu confundăm Google Now cu Siri. Siri are o funcționalitate mult mai extinsă decât GN. Mi se pare mult mai util să pot eefectua un apel, trimite un mesaj, rula o anumita melodie sau trimite un email. Ceea ce GN nu poate face este să interacționeze cu aplicațiile. Singurul lucru pe care îl au în comun este cautare vocală.

  2. Parerea mea:

    1. Sincer, nu mi se pare ca Google a dat o palma utilizatorilor de Android 😀
    Pur si simplu Google Now nu poate fi implementata in sistemele de operare inferioare versiunii Android 4.0 datorita unor limitari tehnologice care tin de arhitectura sistemului de operare.

    2. Android are cota de piata de aprox 80%, iar iOS are aprox 15%; >Android 4.0.x ruleaza pe 45% din androide, iar iOS >5.0 ruleaza pe 90% sin iDevices; calculand simplu, reiese faptul ca:
    – 80% * 45% = 38.25% din dispozitive Android (la nivel global) pot rula Google Now
    – 15% * 90% = 13.5% din dispozitive iOS (la nivel global) pot rula Google Now

    Practic, iOS ar trebui sa aiba cota de piata de vreo 33% si Android sa aiba 66% (adica iOS sa aiba jumatate din cota de piata a Androidului) asa incat sa fie mai multi utilizatori de iOS care sa beneficieze de Google Now decat cei din Android.

    Deci, cifrele nu par sa arate ceea ce scrii in articol…

    3. Si referitor la ultima intrebare sin articol, care strategie Apple?

    Strategia Google nu poate decat sa fie in folosul utilizatorilor de iOS, in niciun caz in defolosul utilizatorilor de Android, pentru ca acestia din urma nu pierd nimic…

  3. Si ca sa completez, as spune ca stragegia Google ar putea fi considerata a fi o palmuta data lui Apple, deoarece ofera un produs cu unele functionalitati superioare produsului Siri (asa cum spun unii), si il ofera acelor utilizatori de iDevices care nu beneficiaza nici macar de Siri, si aici ma refer la iphone 3GS, iphone 4, ipad non-retina.
    Deci din procentele scrise de mine mai sus, se pare ca numarul idevice-urilor capabile sa tine Googne Now este cu mult mai mic decat 13.5% la nivel global.

    Practic, Google demonstreaza ca poate oferi un produs superior (dupa cum spun doar unii) mai multor clienti Apple, decat poate oferi Apple propriilor clienti.

  4. @Zaone : referitor la intrebarea cu ce parere avem despre strategia Apple : Apple a publicat in 2010 “App Store Review Guidelines for developers” in care sunt expuse conditiile/cerintele pentru ca o aplicatie sa fie acceptata in App Store. Cu toate acestea, Apple poate in mod discretionar sa refuze o aplicatie daca considera ca aceasta intra la concurenta cu o aplicatie proprie. Cand Apple a facut abuz si a refuzat Google Voice au fost taxati chiar la ei in tara si a iesit un scandal care nu prea le-a placut.
    Deci ca sa raspund direct la intrebare : strategia Apple este de a evita un nou scandal.

  5. Imi place ca e in romana.Totusi in 40% din cazuri nu ma intelege bine.Siri e mult mai dezvoltat.Google now e un fel de rapid search.Orcum e fain ca l-au bagat si pe iphone.

  6. @E-1 +1. Imi place cum gandesti. 🙂
    Care strategie Apple? Ca doar google a hotarat sa bage GN pe iOS iar Apple nu s-a opus!
    Iar in legatura cu Siri, frectie la picior de lemn pt. noi romanii.

  7. La ora actuala nu dau mare utilitate g.n deoarece da forte multe erori si mi se pare foarte ciudat sa vb cu telefonul într-un mijloc de transport in comun de exemplu

  8. Citind postarea nr 3 inteleg pt a mia oara un singur lucru : Zaone este cu siguranta un personaj care a terminat umanistica si nu reala.
    Sfatul meu calduros este sa nu mai scrii articole ce tin de matematica. Te depasesc cu mult si da-le macar la verificat inainte de a le posta intr-un mediu atat de vizitat.