iPhone-urile au o valoare de revanzare mai mare decat terminalele Samsung Galaxy

  iPhone-urile si smartphone-urile Samsung Galaxy sunt cele mai populare terminale mobile de pe piata, Samsung si Apple vand sute de modele anual, iar majoritatea dintre ele ajung sa fie repuse in vanzare la maxim 1 an dupa achizitie. Pana acum companiile care se ocupau de revanzarea acestor produse au afirmat ca iPhone-urile au o valoare de revanzare mai mare decat terminalele Samsung, iar un studiu efectuat de o banca americana releva exact acelasi lucru, terminalele Apple pierzandu-si mult mai greu valoarea.

  Studiul bancii s-a derulat pe o perioada de 8 saptamani, el monitorizand scaderile in preturile de revanzare a terminalelor prin diversele medii din SUA. In aceasta perioada Samsung Galaxy S III si Samsung Galaxy Note II au inregistrat cea mai mare scadere a valorii de revanzare, de 13.7 si respectiv 15%, ele fiind urmate de iPhone 5 cu 11.2%, iPhone 4 cu 8.8% si iPhone 4S cu 7%. iPhone 5 este cu aproape 46% mai scump decat Samsung Galaxy S III, mult mai scump decat vechile iPhone-uri, iar in cazul sau si a Galaxy S III-ului scaderea mare a valorii de revanzare era normala.

  iPhone 5 se apropie de sfarsitul vietii ca terminal Apple principal, Samsung Galaxy S III deja nu mai este principalul smartphone high-end Samsung, insa curioasa este scaderea pretului pentru Samsung Galaxy Note II. Oricum ati privi lucrurile, se pare ca iPhone-urile reprezinta o investitie mai buna, daca privim strict pretul de revanzare.