Google I/O ridica stacheta pentru WWDC 2013

  In cursul serii trecute Google a organizat Google I/O, o conferinta de 3 ore in care compania Google a prezentat numeroase noutati pentru serviciile sale, dar si un produs nou. Pietele au reactionat pozitiv la noutatile Google, valoarea actiunilor companiei a depasit pentru prima oara 900$ si valoarea capitalizarii bursiere a trecut de 300 de miliarde de dolari. Google a uimit intr-un mod placut destul de multa lume cu noutatile pentru Google Maps, Google Now, cu lansarea aplicatiei Hangouts, implementarea de servicii noi pentru dezvoltatori, etc, si a ridicat stacheta pentru WWDC 2013 care va incepe pe 10 iunie.

  Google si-a pozitionat strategic I/O-ul cu doar o luna inaintea WWDC-ului si a trimis acum mingea in curtea celor de la Apple care trebuie sa faca un eveniment cel putin la fel de spectaculos. Apple se pregateste sa prezinte iOS 7, OS X 10.9, probabil noi versiuni ale Mac-urilor, insa mai departe de atat nu stie nimeni daca Apple mai are ceva uimitor. In general WWDC-ul era vazut ca un eveniment foarte important in care Apple prezenta hardware, strategia companiei s-a schimbat, insa atentia acordata acestui a ramas, toate biletele cu pretul de 1600$ vanzandu-se in doar doua minute.

  Avand in vedere ca ochii intregii lumi sunt atintiti asupra Apple in seara zilei de 10 iunie, oare va reusi compania sa prezinte cel putin la fel de multe lucruri interesante precum Google? E greu de spus, e posibil sa vedem noutati legate de Apple Maps, e posibil sa vedem noutati legate de Siri, cu siguranta vom vedea multe lucruri noi legate de iOS 7 si OS X 10.9, insa fara un iPhone prezentat atunci lumea va ramane oarecum dezamagita. Google a aratat ca pentru a tine dezvoltatorii si utilizatorii fericiti este nevoie de inovatie, de implementarea de noutati, acum ramane sa vedem daca Apple va face un WWDC mai interesant decat anul trecut cand iOS 6 nu a stralucit.