Prima Pagina AirDrop iOS 7 are implementata functia AirDrop pentru a ne permite sa partajam...

iOS 7 are implementata functia AirDrop pentru a ne permite sa partajam fisiere intre iDevice-uri folosind conexiuni Wi-Fi Direct

  AirDrop este un sistem implementat de catre Apple in OS X si el permite posesorilor de Mac-uri sa transfere fisiere intre calculatoare folosind o simpla conexiune Wi-Fi Direct. Practic utilizatorul se conecteaza la alt Mac, face drag & drop unui fisier intr-un meniu special, iar acel fisier apare pe HDD-ul celuilalt Mac. Acelasi lucru este testat in momentul de fata in iOS 7, compania permitandu-le angajatilor sa transfere fisiere intre iDevice-uri folosind o conexiune Wi-Fi formata intre terminale, transferul de fisiere putand fi generat in viitor chiar si cu Mac-uri sau terminale Android, de exemplu.

Apple is currently testing versions of iOS 7 internally that include the AirDrop WiFi-direct file sharing tool from the Mac, according to people familiar with the software. Sources say that the AirDrop functionality is currently integrated into the standard iOS share menu. AirDrop will work between two iOS devices and potentially between an iOS device and a Mac. The feature will make it easier than ever to transfer, for example, a photograph or document from one person’s iPhone to another person’s iPad.

  Tehnologia Wi-Fi Direct permite transferul de fisiere intre terminale fara a folosi un Wi-Fi HotSpot, deci practic tot ce trebuie sa faceti este sa aveti terminalele in raza de actiune Wi-Fi. Tehnologia a fost testata si anul trecut inaintea lansarii iOS 6, insa Apple a decis sa nu o lanseze, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a sincroniza documente si poze prin iCloud. Problema la iCloud este ca totul se face folosind o conexiune de internet si utilizatorii nu pot partaja fisiere cu terminale care nu sunt logate in contul lor iCloud, AirDrop rezolvand aceasta problema.

  Desi in momentul de fata build-urile alpha ale iOS 7 au inclus AirDrop Sharing, nu se stie daca functia va fi disponibila in versiunea finala a sistemului de operare.

 • Aikman

  Da interesant 🙂 avem bump acum … Serios acum , chiar nu aduc nimic in plus ?

 • Geon

  Pai sunt in momentul de fata câteva aplicații care fac lucruri similare

 • Radu

  Bump este departe de a fi o varianta viabila. Pozele au aceeasi calitate ca atunci cand sunt trimise pe whatsapp sau facebook…

 • Sunt multe care au functionalitatea asta, dar cand o ai integrata direct in iOS e altceva, nu trebuie sa pui alti oameni sa descarce aceleasi aplicatii ca sa poti transfera ceva. Implementarea e ceva major, pentru ca vine nativ.

 • Deleteplz

  @zaone toate ca toate, functia asta este interesanta. Dar sincer, as vrea sa vad in iOS sau OS X posibilitatea de Media Streaming (prin DLNA), exact cu face si Windows-ul…

 • In sfarsit ceva util… pentru mine…

 • Chatagra

  @deleteplz …pe osX poti folosi dlna cu xbmc-ul sau alte programe de genu .
  Despre functia de airdrop pe ios nu cred ca e utila atata timp cat nu avem un finder integrat si… in stilul apple va fi limitata la 3-4 tipuri de fisiere ( doc, jpeg , pdf si mp4 din camera roll ) …asa mai simplu dezvoltau api-ul de bluetooth ca tot aia face .

 • Deleteplz

  off topic
  @Chatagra ai 2 min sa ma ajuti, te rog? 🙂 Am incercat si xbmc si plex..dar nu le pot da de cap; pe cand pe laptop-ul prietenei, la Win 7 am bifat “Media Stream” si mi-au aparut instat fisierele pe TV la un server DLNA.

 • Deleteplz

  @Chatagra da-mi, te rog, mai multe detalii despre dlna pt Mac OS X 🙂 scanteie_sk8er@yahoo.com

 • conytaac

  Asta înseamnă ca riscăm să nu vedem nici pe următorul iPhone celebrul nfc

 • conytaac

  @deleteplz foloseste ps3server (sau ceva de genu’ asta) si ai sa ai server dlna pe mac

 • Pingback: Prezentarea iRadio, noul design al iOS 7 si implementarea AirDrop sunt confirmate de catre marile publicatii americane | iDevice.ro()

 • Interesant ar fi sa functioneze Aidrop-ul de pe Mac cu cel de pe iPhone, in telefon sa ai un folder de unde vin doar fisiere de pe mac, indiferent de ce sunt ele, il folosesti ca pe un stick.

 • Pingback: Prezentarea iRadio, noul design al iOS 7 si implementarea AirDrop sunt confirmate de catre marile publicatii americane()