Prima Pagina Apple Apple AirPort Extreme 2013 si Time Capsule video unboxing

Apple AirPort Extreme 2013 si Time Capsule video unboxing

[youtube]http://youtu.be/tKd62I2tBrY[/youtube]

  In cadrul WWDC 2013 compania Apple a anuntat lansarea unui nou model al AirPort Extreme & Time Capsule, acesta fiind compatibil cu standardul Wi-Fi 802.ac pe care compania l-a si implementat in noile sale MacBook Air-uri. In clipul video de mai sus aveti prezentat produsul care practic este un router Wi-Fi care are incoporate HDD-uri ce permit posesorilor de Mac-uri sa faca backup informatiilor din calculatoare pentru a fi siguri ca in cazul unui accident au de unde le recupera. Noul produs permite introducerea de HDD-uri de 2 TB sau 3 TB, vine echipat cu 3 antene pentru frecventele Wi-Fi de 2.4 GHz si 3 antene pentru cele de 5 GHz, insa functia cu adevarat interesanta este beamforming.

  Beamforming-ul este o tehnologie care permite AirPort-ului ca in momentul in care un dispozitiv se conecteaza prin standardul 802.ac sa transmita semnal la intreaga sa putere catre directia acelui dispozitiv si sa nu foloseasca resursele pentru a acoperi o zona de spatiu mai mare. Ideea este de a oferi dispozitivelor compatibile cu 802.ac viteze cat mai mari de transfer si semnal cat mai bun, iar in urmatoarele luni vom afla daca tehnologia celor de la Apple este gandita bine sau nu. AirPort Extreme 2013 este disponibil in versiune simpla, fara Time Capsule la pretul de 200€, insa daca doriti versiunea cu Time Capsule integrat, atunci veti plati 300€.

 • Kla

  Super idee beamformingul dar, vorba ta, sa vedem cati utilizatori vor aprecia asta caci presupun ca sunt putini cei care au acest standard

 • Cosmin Tudose

  Intr-adevar, e super.. Ca si cum ai avea conectat un cablu “virtual” :-))

 • Serban

  Dar daca ai 2 dispozitive unul cu ac si unul g/n, se va imparti in mod egal de catre ruter viteza, sau cel cu ac va avea prioritate

 • egrimisu

  200eur un router e cam mult

 • Ioan

  Beamforming-ul exista de mult timp, Cisco fiind unul dintre producatori ( ClientLink) care o ofera de ceva vreme. Tehnologia ajuta atat la viteza de access cat si cosum baterie. Functionarea explicata mai simplu : ficate atena emite cu putere diferita astfel incat unda care se reflecta prin pereti, obiecte etc se va intersecta cu celelate unde emise de antenele access point-ului exact in locul unde se afla device-ul conectat la retea. La orice retea wireless banda se imparte intre utilizatori.