Prima Pagina Apple Un incarcator contrafacut ar fi fost de vina pentru decesul unei femei...

Un incarcator contrafacut ar fi fost de vina pentru decesul unei femei care a raspuns unui apel primit pe iPhone

  Saptamana trecuta v-am spus ca un iPhone 5 ar fi electrocutat o femeie care raspundea unui apel primit pe terminal, compania Apple promitand sa ajute autoritatile in investigarea cazului si elucidarea cauzelor care au stat la baza decesului. Pentru inceput trebuie sa mentionez ca terminalul ar fi un iPhone 4 si nu un iPhone 5, asa cum se spusese initial, dispozitivul fiind functional in timpul verificarilor facute de autoritati, asta in ciuda faptului ca prezenta semne de arsua in exterior, portul sau USB, cablul de date si incarcatorul fiind totusi intacte.

Xiang said that normally, the electric current from an overloaded charger would overheat the phone’s casing, damaging the circuits inside and rendering the device unusable. In the case of Ma’s iPhone 4, however, authorities said the phone could still be started normally despite severe traces of burning on its exterior. The phone’s data cable, charger, and plug were all intact.

  Desi deocamdata nu se stie sigur care este cauza decesul se speculeaza ca fie un incarcator contrafacut, fie unul fabricat pentru o alta tara ar fi fost problema. Un incarcator contrafacut ar putea avea capacitori de proasta calitate, iar un expert in telecomunicatii a afirmat ca daca acel capacitor din incarcator s-ar fi stricat, catre bateria terminalului ar fi putut fi trimis curent la 220 volti, acest lucru putand cauza o electrocutare. O alta teorie este ca un incarcator fabricat pentru Japonia sau Taiwan, care suporta in mod normal 110 volti, ar fi fost supraincarcat in timpul utilizarii in China, sau chiar Hong Kong, acest lucru putand genera deasemenea o electrocutare.

Another possibility was the charger had been intended for use in Hong Kong, Taiwan or Japan, Xiang said. “Hong Kong, Taiwan and Japan all use an electrical voltage of 110 volts,” Xiang said. “Mainland China uses 220 volts. If the charger was made to accommodate only 110 volts, then it’s possible it may have broken down and [overloaded.]”

  Avand in vedere ca vorbim despre China si despre Apple, cred ca nu vom afla vreodata adevaratul motiv al decesului, iar daca un incarcator Apple ar fi fost intr-adevar problema, atunci imaginea companiei ar avea enorm de suferit.

 • Mario

  Când un încărcător se strică ar trebui să nu mai treacă curentul deloc prin el, dar dacă era contrafăcut?

 • Paul

  si eu mi-am aruncat un incarcator 100% original si un cablu caci ma curentam de telefon ..cand era la incarcat si daca puneam mana in acelasi timp si pe calculator intr-o zona metalica.
  pur si simplu null’ul sau masa sau ce o fi trecea prin rama metalica a telefonului si ma curenta pe mine in ciuda faptului ca am impamantare.
  nu stiu ce or fi avut dar le-am aruncat.

 • Aurelian

  Problema cu curentatul eu o am cu un macbook pro santa rosa. Mi se intampla in fiecare zi. De fiecare data cand ating marginea aceea subtire care leaga partea cu tastaura de restul carcasei, imi da putina “energie”.

 • catalin

  @Aurelian, probabil Apple si RedBull intentioneaza sa lanseze o aplicatie in acest sens; lasand gluma la o parte mi se pare ciudat, nu am patit asta nici la masina de spalat rule din (prost pozitionata) baie.

 • Bogdan

  Dar Iphone-ul era original? Mi se pare foarte ciudat dar chestiile astea se intampla doar in China si Koreea

 • roby

  Te “curentezi” fiindca priza nu are impamantare,cititi despre, sa vedeti ca asa este

 • Paul

  eu chiar am impamantare, am chemat si un electrician sa verifice situatia si incarcatorul dadea la masa. cu aceasta ocazie, am aruncat si cablu:) si mi-am luat altele noi originale, dintr-un pachet de 4s nou.

 • Seby

  Nici nu pot sa-mi imaginez suma de bani cu care apple a aruncat pisica pe incarcatorul ala contrafacut :)))))))))))

 • claudiu91

  @Paul mie mi se pare ca ai facut cam multe pentru verificarea acelui incarcator. Sigur nu esti un copil de 15-16 ani care a auzit asta pe un forum? Povestea ta cred ca am mai auzit-o pe un forum din US/UK.

 • Mircea

  @Roby Chiar daca priza are impamantare, nu uita ca incarcatorul original de iphone NU are pini(fluturasii aceia laterali) care sa faca legatura cu impamantarea!!! Alta este cauza…

 • Pingback: Un barbat din China a fost electrocutat de un iPhone, se afla in coma de 10 zile | iDevice.ro()

 • Pingback: Apple publica o noua pagina in website-ul din China, incurajeaza utilizarea accesoriilor originale pentru a evita accidentele fatale | iDevice.ro()

 • Pingback: O femeie este spitalizata in Australia dupa ce a fost electrocutata de un iPhone | iDevice.ro()