Prima Pagina accesorii O femeie este spitalizata in Australia dupa ce a fost electrocutata de...

O femeie este spitalizata in Australia dupa ce a fost electrocutata de un iPhone

  In ultimele doua saptamani, doua persoane au fost electrocutate prin iPhone-uri in China, una dintre ele decedand, cealalta intrand in coma. Desi Apple a inceput sa avertizeze chinezii in legatura cu utilizarea incarcatoarelor contrafacute, ele stand la baza acelor electrocutari, iata ca un nou caz a aparut in Australia. Nu se cunosc foarte multe detalii in legatura cu acest nou incident, insa femeia din Australia a fost dusa in stare stabila la spital de catre o ambulanta, deci nu vorbim despre un caz grav.

Australian ambulance officials warned iPhone owners today to be careful how they handle their devices after a Sydney woman was taken to hospital when she allegedly received an electric shock from her device. In the latest Australian incident, a woman in her 20s, from the Sydney suburb of Chatswood, was taken by ambulance to the Royal North Shore Hospital in a stable condition after allegedly receiving a shock from her iPhone.

  Avand in vedere ca in China sunt deja doua cazuri in care au fost utilizate incarcatoare contrafacute, in Australia ar putea fi vorba despre un caz similar, sau poate la mijloc este un incarcator vandut de catre un producator tert. Indiferent care ar fi cauza, este clar ca acest gen de incarcatoare nu sunt de incredere in orice conditii si ar trebui, pe cat posibil, evitate, deoarece utilizarea lor ar putea avea consecinte extrem de grave, chiar fatale in anumite cazuri.

 • PoWneR

  Si incarcatoarele originale au descarcari de energie.
  Mi se intampla cand il am la incarcat si il ating pe partile laterale.
  Este foarte slab curentul si probabil ca un incarcator contrafacut face mai multe probleme.

 • viorel

  In cazul Iphone 4 si 4s realitatea este cu totul alta.
  S-a dorit un design aparte care includea acea rama metalica de pe laterale.
  Cine a desfacut aceste telefoane a onservat usor ca aceste rame metalice laterale sunt comectate la masa interioara.
  Acest lucru provoaca electrocutarea persoanelor ce utilizeaza incarcatoare contrafacute.
  Cazurile specificate de electrocutare sunt acele in care victimele au stat cu picioarele pe pamant,
  adica beton, gresie… si au luat telefonul in mana in momentul cand au vrut sa vb. la telefon.
  Foarte multe cazuri sunt acelea in care lumea utilizeaza incarcatoare contrafacute dar stau cu
  picioarele pe parchet uscat , covoare samd. Acestea probabil nici nu vor avea probleme…
  Bucuria celor cu androide plastifiate este mare , ei pot utiliza fara probleme atat incarcatoare originale cat si contrafacute … plasticul din mana ii vor proteja de orice electrocutare.

 • Paul

  Si eu am avut probleme cu un incarcator original si l-am aruncat cu tot cu cablu. Cat timp era la incarcat daca cumva atingeam si pc-ul pe o parte metalica treceau 220 prin mine. Am chemat si electrician si chiar daca am impamantare in prize incarcatorul dadea la masa. L-am schimbat si nu mai am probleme. Altfel, se comporta normal cat timp nu atingeam pc-ul

 • Bella

  Eu am chinezesc si cand e iphonul la incarcat daca incerc sa fac ceva pe el nu ma lasa eu apas ceva el face altceva zici ca e virusat bn ca stiu si imi cumpar acum nou original nu vreau sa ma omoare iphonul

 • Cristi

  Incarcatoarele astea chinezesti, contrafacute, se fac numai pentru iphone? De ce la concurenta nu apar astfel de cazuri? Partea cu plastic in loc de metal nu e o scuza pentru mine. Un producator de top trebuie sa ia in calcul si cele mai rele scenarii privind utilizarea produsului, chiar si de un tampit. Altfel, iphone e cel mai telefon, nu?!

 • Lucian 4.2

  Explicatia cu incarcator original este o abureala. Orice producator de echipamente este obligat sa ia masurile de protectie impotriva electrocutarii prin atingere indirecta la carcasa echipamentului, indiferent de ce se gaseste in amonte. Si sunt doua mari solutii de protectie : izolarea (capsula de plastic) sau legarea la pamant a partilor metalice. Mai este metoda aplicata de Apple si de alti inconstienti, cea a separatiei tensiunilor. Care functioneaza atata vreme cat nu apare un defect de izolatie. Cand apare defectul = spital (sectia morga). Iar asta nu este un risc asumabil.

 • Cora

  Eu sunt cu Samsung-ul !!

 • Lucian 4.2

  In postul anterior am fost putin prea tehnic. Deci Apple a aplicat separatia tensiunilor in incarcator (ca toata lumea) dar problema este ca rama metalica vine in contact cu parti aflate sub tensiune. Daca separatia nu mai functioneaza atunci rama metalica se va gasi sub tensiunea retelei. Deci daca vrei metal pe telefon, ori metalul este izolat fata de partile aflate sub tensiune ori il legi la pamant. Este evident ca legarea la pamant nu se poate realiza la o carcasa de telefon. Atunci aplici izolatia. Daca nici asta nu este corespunzatoare atunci bagi plastic. Mai simplu de atat nu pot explica.

 • Alexandru

  Eu am un Iphone 4 si am utilizat un incarcator Chinezesc si defiecare data cand atingeam partea metalica a telefonului aveam parte de masaj pe gratis dar de cand mi-am loat incarcator original nu am mai avut parte de surprize..

 • Claudiu daniel

  Nu va mai bateti capul ca in tel nu intra 220 ci cativa volti si 1 amper ! Nu stim noi ce e cu adevarat in fiecare caz ! Daca ar intra 220 in tel se deconecteaza automat sau se arde .

 • Nelu

  Din seria prostia nu are margini…
  In telefon ai 5 v nu ai cum sa te curentezi.
  Australianul ala poate a bagat degetele de la o mana in priza si in cealalta avea iphone-ul si la cata minte o fi avut o ajuns la concluzia ca de la iphone s-o curentat;))

 • Va dati seama, or fi tampiti si aia de la ambulanta si aia de la politie si aia de la Apple. Toti niste prosti, de fapt oamenii astia lingeau prizele si s-au curentat. Of…

 • Catalin

  Cred ca Lucian 4.2 a explicat destul de clar care e treaba cu separatiste tensiunilor. Cine a desfăcut vreodată o sursa in comutator știe despre ce e vorba. Tendința de a miniaturiza sursele de 5 volti a dus la eliminarea unor etaje se protecție.
  In legătura cu postul celui care il curenta iPhone-ul când era conectat la Pc, de fapt nu iPhone-ul il curenta ci carcasa Pc-ului care este conectata la masa iPhone-ului, pe scurt sursa de la Pc-ul lui avea rezistența de izolație mica la masa, sau deloc, e defect frecvent la sursele de Pc ieftine, nu se poate rezolva decât prin înlocuirea sursei, sau repararea ei- soluție de scurta durata.

 • remus

  apar si astia ca ciupercile dupa ploaie… e o abureala ca se mai faca putina reclama/tam-tam