Apple publica o noua pagina in website-ul din China, incurajeaza utilizarea accesoriilor originale pentru a evita accidentele fatale

  Saptamana trecuta v-am spus ca doua cazuri de electrocutare din China care au implicat terminale iPhone au dus la decesul unei femei si la spitalizarea unui barbat care inca se afla in coma. Se pare ca in ambele cazuri electrocutarile s-au produs din cauza utilizarii unor incarcatoare contrafacute pentru terminale iPhone, cel putin asta incearca Apple sa ne sugereze. Compania a publicat in cursul noptii trecute o noua pagina in website-ul dedicat Chinei, acolo ea racomandand utilizatorilor sa utilizeze incarcatoare originale, aratand utilizatorilor cum sa le deosebeasca pe cele contrafacute de cele ale Apple.

When you charge your iPhone or iPad, we suggest that you use all USB power adapters with correspondingly-labeled USB cables. These adapters and cables can be purchased as individual items from Apple and authorized Apple retailers.

  Apple a promis ca va coopera cu autoritatile din China pentru a descoperi cauzele celor doua electrocutari, insa publicarea acestei pagini este o confirmare indirecta a faptului ca in ambele cazuri vinovate au fost incarcatoarele neautorizate. Era oricum greu de crezut ca Apple ar putea recunoaste faptul ca ale sale incarcatoare au generat probleme, insa adevarul nu il sti vreodata, indiferent care este el. Deocamdata nu exista vreo informare oficiala in legatura cu posibila cauza a accidentelor din China, insa probabil astazi Apple va oferi cateva detalii.