Bisnitarii din China vand inclusiv rezervari pentru Genius Bar-urile din magazinele Apple

  In China Apple a avut probleme extrem de mari cu bisnitarii care cumparau terminale iPhone din magazine si le vindeau la preturi exagerate catre cei care asteptau la coada in fata magazinului, dar nu mai aveau ce cumpara. Apple a rezolvat problema implementand un sistem care alege aleator persoanele care vin si cumpara produsele, insa acum are o alta problema. Se pare ca unii s-au gandit sa faca bani din vanzarea rezervarilor pentru Genius Bar-ul Apple Store-urilor, pretul unei rezervari fiind intre 2$ – 7$.

  Zilnic bisnitarii fac rezervari in magazinele Apple astfel incat niciunul sa nu aiba vreo ora libera pentru clienti, iar mai apoi vand aceste rezervari celor care au probleme cu produsele Apple. In mod normal serviciul este disponibil gratuit si oricine poate face rezervare, insa acest lucru este imposibil in momentul de fata din cauza bisnitarilor. Apple stie despre problema, deocamdata nu a comentat-o, insa probabil va gasi o metoda de a o rezolva. Chiar si asa, este interesant cat de inventivi sunt chinezii si din ce sunt dispusi sa faca bani.

2 COMENTARII

  1. E simplu, pun taxa pe rezervare: dc te duci in persoana iti returneaza suma, dc nu, nu. In felul asta nici nu poti rezerva in numele altuia