iOS 7 ne va proteja impotriva accesoriilor care incearca sa ne fure datele

  Avand in vedere ca unele incarcatoare pentru iDevice-uri pot fi utilizate pentru a extrage date din terminalele noastre, in iOS 7 beta 4 cei de la Apple au inclus un sistem de protectie pentru utilizatori. O echipa de cercetatori ai Georgia Institute of Technology au demonstrat miercuri, in cadrul Black Hat Las Vegas, vulnerabilitatea care le permite sa introduca un virus in iDevice-uri cu ajutorul unui incarcator, ei putand mai apoi sa controleze terminalele fara ca utilizatorii sa aiba cunostinta, si desigur sa le fure datele.

  Vulnerabilitatea este veche de o luna, iar Apple a avut timp sa o investigheze si sa implementeze in iOS 7 un sistem care sa ne protejeze impotriva celor rau intentionati. In momentul in care conectati la iDevice-uri un accesoriu care nu este acreditat de catre Apple, veti vedea mesajul din imaginea de mai sus, el intrebandu-va daca doriti sa lasati sistemul de operare sa transfere date prin acel accesoriu. Daca alegeti optiunea Trust, atunci datele vor fi partajate complet, insa daca alegeti optiuena Don’t Trust, atunci datele nu vor fi partajate.

  Ca sa fiu siner, ideea celor de la Apple este foarte buna si merita laudata, mai ales ca iOS-ul nu avea sisteme de protectie de acest gen.

1 COMENTARIU

  1. Am sesizat si eu acelasi comportament/mesaj cand conectez telefonul la laptopul pe care rulez Linux si nu Windows sau Mac OS, cu toate ca folosesc ablul original.