Steve Jobs a intentionat sa scoata din productie intreaga linie de produse Pro

   In ultimii ani compania Apple a provit intr-un mod complet diferit linia de produse Pro si utilizatorii carora ea li se dedica. Vorbesc aici despre Mac Pro, MacBook Pro, Final Cut Pro, Aperture, etc. Steve Jobs a dorit la un moment dat sa renunte la produsele din seria Pro si sa se concentreze in totalitate pe produsele comerciale, insa a fost convins ca acest lucru nu reprezinta o idee buna. Ratiunea din spatele mentinerii acestor produse in vanzare are la baza faptul ca ele atrag un anumit grup de oameni care influenteaza decizia de cumparare a altora.

I hope you’re sitting down for this, but Steve Jobs did in fact once consider that very option. This was back in the days when iMac had established itself as a global bestseller. During one of the agency’s regular meetings with Steve, he shared that he was considering killing the pro products. His rationale was as you might expect: consumer products have an unlimited upside, while pro products are aimed at a niche market that eats up major resources. Obviously, the pro market has value for Apple, even if its numbers are relatively small. Pros are opinion leaders, influencers and evangelists. Their love of Apple shows up in the purchase decisions of friends, family and colleagues.

  Oamenii care utilizeaza produsele din seria Pro sunt lideri de optinie, influenteaza deciziile de achizitie ale altora si lansare aunor produse care sa ii multumeasca ar putea aduce Apple vanzari mult mai bune decat simpla eliminare a lor. Acest rationament l-a convins pe Jobs sa continue procesul de fabricare al lor, insa lucrurile s-au schimbat. Apple a inceput sa faca produsele din seria Pro ceva mai prietenoaste si cu utilizatorii obisnuiti, iar acel lucru se observa cel mai simplu in Final Cut Pro, unde Apple a simplificat unele proceduri care in trecut trebuiau invatate si facute manual.

  Apple schimba modul in care priveste produsele Pro, insa acest lucru nu ii va afecta baza de consumatori, cel putin nu acum.

Articolul precedentASUS renunta la dezvoltarea de tablete Windows RT
Articolul următoriPhone 5 vs Nokia Lumia 1020 – comparatia camerelor (Video)
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.