Prima scoala “Steve Jobs” echipata doar cu tablete iPad a fost deschisa in Olanda (Video)

[vimeo]http://vimeo.com/72793765[/vimeo]

  Acum cateva saptamani de zile v-am spus ca autoritatile din Olanda intentioneaza sa deschida 7 scoli in care elevii urmeaza sa utilizeze doar tablete iPad pentru a invata, cartile clasice fiind inlocuite cu cele digitale. Proiectul denumit O4NT, educatie pentru o noua era, a oferit deja unor scoli din orasele Sneek, Breda, Almere, Emmen, Heenvliet si Amsterdam tabletele iPad, insa poarte discutii si cu consiile altor scolid in Olanda. Scolile “Steve Jobs” incearca sa promoveze beneficiile unei educatii oferita de catre o scoala virtuala, Steve Jobs afirmand ca elevii ar beneficia enorm de pe urma inlocuirii cartilor clasice cu carti virtuale, animate.

In the O4NT approach, teachers will no longer simply convey knowledge to a group of children; they will be transformed into coaches that support children with their individual and group projects. Because educational apps are used for basic skills, the learning process can be completely adapted to the individual child’s learning speed and style.

  Proiectul initiat acum in Olanda de catre O4NT ar putea ajunge intr-o buna zi si in alte state de pe glob, insa totul depinde de modul in care se va desfasura totul in “tara lalelelor”.