Prima Pagina Apple Apple a fost actionata in judecata din cauza serviciului Find My iPhone

Apple a fost actionata in judecata din cauza serviciului Find My iPhone

  Find My iPhone ajuta zeci sau poate chiar sute de mii de persoane anual sa isi gaseasca iDevice-urile pierdute sau furate, insa serviciul este in centrul unui nou proces intentat companiei Apple. O companie din Texas a chemat in judecata Apple, Google, Verizon si alte mari companii, afirmand ca serviciile acestora, similare Find My iPhone, creeaza un monopol pe piata si impiedica lansarea altora similare. Compania invoca un brevet de inventie care pare sa descrie o parte a functionalitatii serviciului Find My iPhone, iar Apple ar putea avea o mare problema din cauza sa.

In response to a telephone caller’s inquiry, a computer-based locating system determines the whereabouts of a person (or object) of interest and generates a message for the caller which describes that location. Then, if prompted by the caller, the locating system automatically places the call to the telephone extension nearest that location. An important technical advantage of the invention is that no telephone operator or PBX switchboard attendant is needed to place a call directly to an individual, which decreases the connect time and overall expense of the system.

  Remote Locator Services LLC, reclamantul in cazul proceselor, este prezentata ca o companie fantoma catre care a fost cedat acest brevet de inventie, insa nu se stie cine o finantateaza si cine i l-a atribuit, compania nederuland afaceri in momentul de fata. Desi nimeni nu stie cine se afla in spatele acestei campanii impotriva marilor companii IT, problema ar putea fi una importanta daca instantele vor decide ca brevetul de inventie este incalcat.

 • Alphred

  Poate e “piața neagră”, care nu are interes ca aceste telefoane sa fie recuperate.

 • symplu

  Sau poate chiar Apple e…

  Intr-un interviu, un reprezentant al Apple, la intrebarea reporterului ” De ce nu depun mai mult efort pentru recuperarea iDevice-urilor furate? ” (nu cred ca suna asa intrebarea, dar ideea asta era), el a raspuns scurt :

  “Apple are tot interesul sa isi vanda produsele. Un client care a pierdut un iDevice, cu siguranta va cumpara altul nou”

 • games

  Zeci de mii sau sute de mii iphone-ri gasite anual prin aceasta aplicatie,cred ca mai aproape de adevar sunt cateva zeci….cu indulgenta.

 • Marcu

  Google e in spatele procesului. Clar.

 • iLie

  Chuck Noris e in spatele procesului. Clar.

 • amfetamin

  atat! 🙂

 • Seby

  Nu ma intereseaza ce probleme vor avea , daca vor avea…..
  Stau si ma intreb , pana la urma ce a inventat apple , ca in fiecare zi apare cate o firma care spune ca de fapt ei au inventat diderite chestii cu care apple se lauda …..faza e ca multi au si dreptate