iOS 7 este primul sistem de operare pentru terminale mobile care utilizeaza multipath TCP

  Una dintre importantele dar nementionatele tehnologii implementate de catre Apple in iOS 7 se numeste multipath TCP, Apple fiind prima companie care o utilizeaza intr-un sistem de operare pentru terminale mobile. Analizand traficul de date facut de catre Siri cu serverele Apple, cativa belgieni au descoperit faptul ca multipath TCP este activ in iOS 7 si acest lucru este extrem de bun pentru noi toti. In cazul in care va intrebati ce este multipath TCP, ei bine vorbim despre o tehnologie care permite transmiterea simultana de date prin mai multe tipuri de conexiuni WiFI, LTE si Bluetooth fiind cele puse in discutie.

Multipath TCP is a TCP extension that allows a TCP connection to send/receive packets over different interfaces. Packet traces collected on an iPad running iOS7 reveal that it uses Multipath TCP to reach some destinations that seem to be directly controlled by Apple. You won’t see Multipath TCP for regular TCP connections from applications like Safari, but if you use SIRI, you might see that the connection with one of the apple servers runs uses Multipath TCP. The screenshot below shows shows a the third ACK of a three-way handshake sent by an ipad running iOS7. 

  in momentul de fata Apple utilizeaza multipath TCP doar pentru conexiunile facute de catre Siri si nu pentru navigarea pe web sau aplicatii terte disponibile in App Store, insa implementarea suportului pentru aceasta tehnologie demonstreaza faptul ca Apple crede in viitorul sau. Un exemplu foarte bun pentru utilitatea multipath TCP este urmatorul: daca vizionati un clip web folosind o conexiune WiFi iar aceasta devine indisponibila, acel clip nu se va opri din rulat daca aveti o conexiune 3G/LTE deschisa, multipath TCP permitand continuarea vizionarii acestuia prin reteaua de date, fara a opri transferul de date.

Multipath TCP has various use cases, including :

  • enable smartphones to use their WiFi and 3G interfaces simultaneously or in failover modes
  • improve TCP performance in datacenters to exploiting multiple paths
  • improve performance on dual stack hosts running IPv4 and IPv6

  In mod normal acest lucru nu ar fi posibil, sistemul de operare oprind rularea clipului si cautand o noua conexiune, insa in iOS 7 lucrurile sunt diferite. Desigur ca trebuie sa aveti mai multe conexiuni deschise simultan pentru ca multipath TCP sa functioneze, asa ca nu ar fi o idee rea sa lasati 3G/4G-ul activ chiar si cand navigati pe o retea WiFi.