Retina Display-ul din iPhone 5 inregistreaza atingerile de 2 ori mai repede decat touchscreen-urile smartphone-urilor Android

  In anul 2008 luam pentru prima oara contact cu un iPhone 3G al celor de la Apple si atunci am ramas extrem de surprins de modul in care inregistra ecranul atingerile in comparatile cu smartphone-urile concurente care aveau ecrane rezistive si necesitau un stylus. Atunci am fost pentru prima oara „prins” de produsul celor de la Apple si am luat decizia de a il achizitiona. Desi in 5 ani de zile touchscreen-urile au evoluat foarte mult, un nou test afirma ca Retina Display-ul din iPhone 5 inregistreaza atingerile de 2 ori mai repede decat touchscreen-urile smartphone-urilor Android.

  Dupa cum puteti vedea si in imagine, Retina Display-ul iPhone 5 are un timp de raspuns de 55 de milisecunde la fiecare atingere, iPhone 4 are 85 de secunde, acestea fiind singurele doua smartphone-uri cu timp de raspuns mai mic de 100 de milisecunde. In cazul smartphone-urilor Android, doar Samsung Galaxy S4 se apropie de iPhone 4 in ceea ce priveste timpul de raspuns, Nokia Lumia 925 urmandu-l indeaproape, HTC One si Motorola Moto X fiind urmatoarele pe o lista nu chiar atat de imbucuratoare.

  Foarte multa lume se plange din cauza lag-ului intalnit in utilizarea terminalelor Android si chiar daca 100 de milisecunde nu reprezinta chiar atat de mult precum ati crede, aceasta intarziere conteaza.