Prima Pagina Apple Valoarea actiunilor Apple inregistreaza o crestere timida dupa anuntarea cifrelor de vanzari...

Valoarea actiunilor Apple inregistreaza o crestere timida dupa anuntarea cifrelor de vanzari pentru iPhone 5S si iPhone 5C

  Astazi compania Apple a anuntat ca a comercializat nu mai putin de 9 milioane de terminale iPhone 5S si iPhone 5C in weekend-ul trecut, cifra fiind aproape dubla fata de cea inregistrata de catre companie anul trecut in cazul lansarii iPhone 5. Desi multi se asteptau ca acest anunt sa genereze o crestere spectaculoasa a valorii actiunilor Apple pe bursa americana, deocamdata vedem o crestere timida de doar 4%, sau 19$, a valorii lor, mult mai putin decat s-ar fi asteptat multi.

  Probabil analistii nu sunt chiar atat de increzatori ca Apple poate mentine acest trend ascendent, altfel ar fi recomandat oricui sa cumpere acum multe actiuni Apple.

  • Mario

    Desi inainte de deschidere se discuta de o valoare a actiunilor AAPL in jur de 500 USD, deschiderea bursei se pare ca a fost calma. Explicatia pe care o dau acum analistii este simpla si de bun simt: degeaba au conceput noile modele de iPhone daca nu sunt in stare sa le si fabrice in concordanta cu cerintele pietei (cerere mare nesustinuta de productie).
    Pe de alta parte, Carl Icahn, cel care a cumparat deja actiuni Apple de peste 1,5 miliarde USD, sustine ca valoarea actiunilor este in continuare mult sub valoarea lor reala, estimata de el a fi undeva la 700 USD.
    Mai multe detalii tehnice si valoarea actiunilor AAPL in timp real gasiti aici: http://uk.finance.yahoo.com/q?s=AAPL&ql=0