Hackerii de la Anonymous sustin ca NSA are acces la amprentele inregistrate prin Touch ID (Video)

[youtube]http://youtu.be/VC05RJidXDs[/youtube]

  Dupa prezentarea iPhone 5S si Touch ID, in SUA au aparut diverse acuzatii la adresa Apple si a agentiilor americane, acestea fiind acuzate ca incearca sa obtina amprentele posesorilor de iDevice-uri prin acest sistem. Punand cateva paie uscate pe “foc”, hackerii de la Anonymous au afirmat recent ca NSA ar obtine acces la amprentele inregistrate prin Touch ID, insa din pacate nu ofera si vreo dovada care sa le sustina afirmatiile. Practic speculatiile sunt legate de faptul ca un director al Authentec, compania cumparata de catre Apple care produce cititorul de amprente din iPhone 5S, a fost un membru important al administratiei George Bush si a fost legat de un grup de interes in cadrul caruia se afla un actionar majoritar al unei companii contractate de catre NSA.

…claims the group make concerning Touch ID seem to focus on Authentec director, Robert E Grady, who appears to have been a prominent figure within the George Bush administration and (Anonymous claim) was connected with The Carlyle Group, which Anonymous also claim is a majority shareholder in Booz Allen Hamilton, the NSA contractor with which whistleblower Edward Snowden worked.

  Fara dovezi clare ale faptului ca NSA acceseaza amprentele din Touch ID, din pacate nu putem sti sigur ce intentii au Apple sau agentiile guvernamentale americane, insa hackerii de la anonymous au reusit in trecut sa ofere informatii secrete publicului larg si poate de aceasta data o vor face din nou.