Prima Pagina iPhone 5S Hackerii de la Anonymous sustin ca NSA are acces la amprentele inregistrate...

Hackerii de la Anonymous sustin ca NSA are acces la amprentele inregistrate prin Touch ID (Video)

[youtube]http://youtu.be/VC05RJidXDs[/youtube]

  Dupa prezentarea iPhone 5S si Touch ID, in SUA au aparut diverse acuzatii la adresa Apple si a agentiilor americane, acestea fiind acuzate ca incearca sa obtina amprentele posesorilor de iDevice-uri prin acest sistem. Punand cateva paie uscate pe “foc”, hackerii de la Anonymous au afirmat recent ca NSA ar obtine acces la amprentele inregistrate prin Touch ID, insa din pacate nu ofera si vreo dovada care sa le sustina afirmatiile. Practic speculatiile sunt legate de faptul ca un director al Authentec, compania cumparata de catre Apple care produce cititorul de amprente din iPhone 5S, a fost un membru important al administratiei George Bush si a fost legat de un grup de interes in cadrul caruia se afla un actionar majoritar al unei companii contractate de catre NSA.

…claims the group make concerning Touch ID seem to focus on Authentec director, Robert E Grady, who appears to have been a prominent figure within the George Bush administration and (Anonymous claim) was connected with The Carlyle Group, which Anonymous also claim is a majority shareholder in Booz Allen Hamilton, the NSA contractor with which whistleblower Edward Snowden worked.

  Fara dovezi clare ale faptului ca NSA acceseaza amprentele din Touch ID, din pacate nu putem sti sigur ce intentii au Apple sau agentiile guvernamentale americane, insa hackerii de la anonymous au reusit in trecut sa ofere informatii secrete publicului larg si poate de aceasta data o vor face din nou.

 • JPN

  Da , bine . Teoria conspiratiilor si filmele de duzina ne omoara …

 • florentz

  nu ma mira faptul…

 • super, toti chinezi amprentati 🙂

 • alex96

  si care e problema ca imi i-a amprenta??? nu am facut nimic de natura penala in asa fel incat sa imi fie frica sa imi i-a amprenta 🙂

 • sori

  Destul de probabil .

 • Bogdan

  Cica “care e problema?”. Maine-poimaine o sa te trezesti cu nu stiu ce filmulet facut de telefonul tau fara ca tu sa stii, sa fie postat pe te miri unde. E vorba de intimitate, dar oricum nu ne mai putem opune. S-a ajuns la un nivel la care smarturile fac si ceea ce poate nu ne dorim, dar asta e…depindem de ele si ne asumam si riscurile de rigoare

 • Alex RTN

  Se pare ca vor fi din nou la mare cautare smartphone-urile mai putin inteligente :))

 • gianidiamond

  O sa ne intoarcem,la Nokia 2626:)))

 • muzicabuna

  iPhone 5S poate fi utilizat FARA a folosi senzorul de amprenta, adica doar cu parola, ca modelele anterioare?
  Multumesc 😉 !

 • anunt4you

  Pentru toti care spun ceva de genul: Nu am nimic de ascuns, nu am facut nimic, etc. Voi chiar nu va dati seama despre ce este vorba ? Ne pot folosi amprentele dupa bunul lor plac, nu mai fiti copii ! Apple (Diavol-Marul discordie) stie exact pozitia noastra prin sistemul GPS chiar daca este oprit de catre utilizatori, totul duce spre controlul total, daca ati fi citit Apocalipsa ati sti exact despre ce este vorba . . . Acum sariti cu comentatii asupra mea . . .

 • Daca nu stii sa scrii nu poti emite păreri, cel putin nu vis a vis de subiectul asta. Deci cei pentru care cratimele sunt optionale sau au prea multe sa se abtina

 • anunt4you

  Un telefon cu tehnologie de varf la doar 99 USD la abonament in USA ? Cineva sustine foarte puternic financiar acest device, . . . Este foarte normal, trebuie sa fie acesibil tuturora, . . .

 • @anunt4you: Sa presupunem ca vei avea vreodata ocazia de a calatori in SUA. Pentru viza ti se vor lua amprentele, mai pleci sau nu?

 • muzicabuna

  Eu unul nu as pleca. Si am posibilitatea sa calatoresc in SUA.

 • anunt4you

  Categoric NU ! Eu chiar as avea la cine sa merg, dar nu ma incanta, de acolo vine tot raul, . . . Ar fi ultima tara in care as merge, . . . Stiu prea bine de treaba cu amprentarea de la ambasada, asta a inceput dupa asa zisele atentate care si le-au inscenat ca sa poata incepe razboiul impotriva terorismului. . . O tara plina de psihopati, ma refer la USA

 • Vlad_Mito

  Trăiască nokia 3310 :-))
  Trăiască PIN.ul si nu amprenta.

  O zi buna va doresc fără smarturi cu amprenta..

 • Geonel

  Am afirmat de mai multe ori pe aici acest lucru dar unii au luat in ras considerând ca ei nu au nimic de ascuns fapt ptr. care repet : Daca nu aveți nimic de ascuns de ce nu va scrieti si PIN-ul cardului aici?!… Eu cred ca e dreptul oricui sa aibă ceva de ascuns e vorba de propria intimitate si referitor la trendul evolutiei va reamintesc ca nu tot ce înseamnă evoluție e întotdeauna ok!

 • Mariusr22

  Chiar daca vom folosi sistemul Touch ID, chiar daca nu, sistemul ar putea functiona in spate “doar pentru siguranta noastra”. Nu avem de unde sti ca sistemul este inactiv. E posibil sa fim luati si pentru jailbreak-uirea telefoanelor in viitor(daca vom mai avea asa ceva).

  Stati fara grija vom fi toti amprentati pana la urma. Greu nu e! 🙂