Unul dintre actionarii Apple incearca sa il convinga pe Tim Cook sa rascumpere actiuni in valoare de 150 de miliarde de dolari

  Carl Icahn, este unul dintre cei mai recenti investitori ai companiei Apple si unul dintre cei mai mari sustinatori ai faptului ca actiunile companiei americane sunt subevaluate pe bursa americana. Desigur ca Icahn face totul in ideea de a isi creste profitul din vanzarea actiunilor companiei americane si pune presiune pe conducerea companiei sa ia decizii care i-ar fi si lui favorabile. In aceasta idee, el incearca sa il convinga pe Tim Cook sa rascumpere actiuni Apple in valoare de nu mai putin de 150 de miliarde de dolari, pretul acestora urmand a creste serios in urma acestui proces.

  Apple a initiat procedura de rascumparare a actiunilor in cursul anului trecut, afirmand ca actiuni in valoare de 10 miliarde de dolari urmeaza sa fie rascumparate. Un an mai tarziu, cei din Cupertino au anuntat ca suma respectiva va creste la 60 de miliarde de dolari, de 6 ori mai mult decat se hotarase initial, insa pentru Icahn este prea putin. El vrea o rascumparare care sa aiba o valoare de 15 ori ma imare decat cea stabilita initial, iar avand in vedere ca Tim Cook inca nu i-a respins ideea, exista sanse ca ea sa se infaptuiasca.