Iata cum a devenit Apple cel mai valoros brand de pe glob (Video)

[youtube]http://youtu.be/TRDkMMlQ8kw[/youtube]

  Zilele trecute v-am spus ca Apple are cel mai valoros brand de pe glob, reusind sa depaseasca mari companii precum Coca Cola, Google, Microsoft, IBM, BMW si nu doar atat. Intr-un clip video publicat in cursul zilei de ieri, cei de la Fortune prezinta evolutia valorii brand-ului Apple de-a lungul anilor si observati ca era destul de logic ca aceasta companie sa ocupe prima pozitie la un moment sau altul, totul fiind doar o chestiune de timp. Evolutia pozitiva a companiei a venit pe fondul unor schimbari majore a trendurilor globale si a preferintelor consumatorilor, cei de la Apple reusind sa lanseze produse indeajuns de bune pentru a atrage atentia tuturor.

RBI, or Role of Brand Index, is a measure from 0 to 100 of how much of that operating profit (in the eyes of an expert panel) can be attributed to the brand. Brand Strength, is also measured on a 0 to 100 scale. It’s defined as the “ability of the brand to create loyalty and, therefore, to keep generating demand and profit into the future.” Interbrand’s Brand Strength formula is secret, but it’s not hard to see how Apple might score well on “generating demand into the future.”

  Desigur ca in procesul de calculare a valorii unui brand nu se ia in calcul doar popularitatea unei companii sau a produselor sale, profitul generat de companie fiind un factor important. Facand un calcul pentru a vedea ce procent din profitul total poate fi atribuit brand-ului, cei de la Interbrand au decis ca brand-ul Apple are capacitatea de a genera loialitate in randul clientilor, acesta fiind unul dintre factorii importanti care au plasat Apple pe primul loc.

3 COMENTARII

  1. Care este posibilitatea ca apple sa schimbe iar portul si sa treaca pe micro usb..din ce citesc UE face presiuni. Sau incepand cu iphone 6 sa dea in pachet inclus adaptor ca si asa este o diferenta nejustificata intre $ si Euro 😀