Aplicatia Compass a iPhone 5S afiseaza gresit informatii despre orientare, ar putea fi o problema majora

  Daca pana acum nu s-a discutat despre vreo problema importanta a noului terminal iPhone 5S, ei bine iata ca de astazi inainte vom avea un subiect de discutie, deoarece busola terminalului afiseaza in mod eronat informatii despre orientare. Mai exact, in aplicatia Compass din iOS 7 utilizatorii nu vor vizualiza informatii exacte cu privire la orientarea lor in spatiu, iar imaginea de mai sus demoonstreaza cat se poate de clar acest lucru. Informatiile oferite de catre iPhone 5S si aplicatia Compass au fost comparate cu cele oferite de un ceas cu busola si de busola unui avion, iar terminalul Apple a iesit in dezavantaj.

Lined up against my apple box separating my iphone 4 and iphone 5s pointing directly south, here are the readings. Have you tested this? I have contacted apple support and they suggested replacing the phone. At this point, I’m going to wait it out as I can live with this defect until I know the problem has been fixed. In the other thread that got closed, one user reported testing multiple iphone 5s’s at the store that had this exact same problem.

  Desi terminalul iPhone 4 ofera informatii exacte cu privire la orientarea in spatiu, iPhone 5S nu are aceasta capacitate si un test facut intr-un Apple Store a demonstrat ca multiple terminale au exact aceeasi problema. Desi aplicatia Compass nu este chiar atat de importanta pentru multi, informatiile busolei sunt utilizate in aplicatiile de navigare, inclusiv in Apple Maps sau Google Maps. Avand in vedere problemele in a afisa corect orientarea utilizatorilor, aceste aplicatii ar putea directiona gresit persoanele in cazul accesarii functiilor de navigare turn-by-turn si abia atunci va avea Apple o adevarata problema in fata.

12 COMENTARII

  1. O alta problema ar fi si Fmf! Daca inchizi aplicatzia din background, nu te mai localizeaza, ceea ce nu are nicio logica! In iOS 6, era activa oricand, atata timp cat aveai legatura la net, bineintzeles….Nu intzeleg de ce nu-si testeaza propriile aplicatii, macar…

  2. “Desi terminalul iPhone 4 ofera informatii exacte cu privire la orientarea in spatiu…” si in poza arata clar ca e un 4S,sau nu conteaza?

  3. @amfetamin: Corect, insa utilizatorul care a descris problema a vorbit doar de iPhone 4, nu de iPhone 4S, asa cum se vede si in quote. Probabil a scris gresit in poza.

  4. Nu stiu daca la voie e ca si la mine dar de cand am pus ios 7 pozele ies foarte foarte naspa,culorile nu mai sunt lafel de frumoase, claritatea lasa de dorit…ca si cand telefonul nu ar mai focaliza…ies ca si cum te grabeai in ios y sa faci poza si iti iesea neclara,nu asteptai sa focalizeze. Mai intampina cineva problema asta ? Am iphone 5.

  5. @Claudiu Asa este eu am iPhone 4s si am observat si eu acelasi lucru. Pozele ies neclar si mai slab calitativ ca-n iOS-urile anterioare. Plus ca mie imi merge muuuult mai lent iOS 7 decat iOS 6.1.3. Adica timpii de raspuns sunt foarte mari. Multitaskingul e la pamant, senzorul de proximitate de deasupra difuzorului functioneaza groaznic…adica tin telefonul la ureche, cu umarul daca am mainile ocupate si se inchide, fiindca apas cu obrazul pe “Terminati”, sau imi activeaza “Face Time-ul”. Nu mai apare acel sunet de deblocare, care era prezent in toate i-OS-urile; merge cam sacadat. Daca acum merge harcea parcea, cand va aparea jailbreak-ul pe 7, imi va exploda iPhone-ul? Asadar se pare ca s-a adeverit ce spunea cineva, ca iOS 7 GM va fi tot una cu 7 final, (asta o spunea inaintea lansarii iOS-ului 7), insa in raport cu celelalte GM-uri asta merge groaznic. Pacat ca au trecut pe arhitectura de 64 de biti, cea de 32 nu merge rotund. Asa ne obliga ori sa facem restore, ori sa ne luam 5s, ori sa asteptam 7.0.1…numai ca 7.0 e cam varza si nu e de pastrat….

  6. Din imaginea aceea, nicunul nu merge bine. Dispozitivele magetice nu trebuie tinute unul langa altul. Pentru o functionare cat mai buna, busola se foloseste singura, departe de orice bruiaj magnetic sau electromagnetic. La fel am patit si eu cu ceasul, cu telefonul in buzunar. Cand le indepartezi, insa, alta e povestea.

  7. @ Cluadiu @Alex Sincer pe 4s`ul ce il folosesc pot chiar spune ca este chiar o calitate superioara cand vine vorba de poze, focalizarea este cam la fel insa calitatea HDR-ului este clar imbunatatita. Iar legat de timpul de raspuns, e calr ca exista o diferenta, insa destul de mica din ceea ce observ pe 4s. Timpul de rapsuns a crescut putin, insa pana acum nu am intampinat sacadari sau erori iar multitaskingul a functionat 100% de fiecare data. Poate nu il exploatez eu destul de tare, insa totusi il folosesc la munca pentru diferite aplicatii precum si acasa/gaming/facetime.

    Indrumati-ma totusi catre o rezolvare la situatia care o intampin cu itunes, este necesar 11.1 iar pe inwdows imi zice ca e disponibil update`ul dar nu imi permite sa ii instalez.