Sistemul Find My iPhone poate fi pacalit de catre hoti folosind Touch ID (Video)

[youtube]http://youtu.be/LXZ6yUsn0v8[/youtube]

  Desi Apple are implementate o sumedenie de sisteme de securitate pentru a proteja iDevice-urile sale si a ne ajuta sa le descoperim in caz de furt, ori sa le stergem rapid, in clipul video de mai sus avem detaliata o metoda prin care aceste masuri de securitate pot fi depasite. Practic un hot care va fura un terminal iPhone 5S, activeaza AirPlane Mode prin LockScreen si preia amprenta degetului vostru, va poate impiedica sa blocati, sa localizati sau sa stergeti terminalul. Folosind o amprenta preluata de pe terminal, acesta poate face deblocarea, iar cerand schimbarea parolei Apple ID-ului vostru direct de la Apple si conectand terminalul la internet pentru doua secunde pentru a primi email-uri, un hot va poate fura si Apple ID-ul fara ca voi sa il stergeti sau localizati.

  Desi Control Center poate fi dezactivat din LockScreen si nu s-ar putea activa AirPlane Mode-ul, problema este ca serviciile Apple se conecteaza foarte greu la iDevice-uri pentru a le sterge sau localiza, asa ca un hot destept ar putea aplica metoda de mai sus pe un iDevice furat, chiar daca ea este extrem de complicata. Dezactivand Control Center din LockScreen prin Settings>Control center, veti reusi sa preveniti hotii din a activa AirPlane Mode din LockScreen, iar evitand sa va autentificati cu email-ul secundar al Apple ID-ului vostru in aplicatia Mail, va asigurati ca hotul nu are posibilitatea de a va fura si Apple ID-ul.

  Ca sa fiu sincer, metoda prezentata in clip este atat de complexa incat putini hoti se vor gandi sa o aplice, altii fiind prea lenesi pentru a se folosi de ea, asa ca nu ar trebui sa va faceti prea multe griji, cel putin teoretic.