Apple sustine ca nu intercepteaza mesajele trimise prin iMessage si nici nu doreste sa o faca

  Ieri v-am spus ca hackerul francez Pod2G, angajat acum la o companie specializata in descoperirea de vulnerabilitati ale programelor informatice, a tinut o prezentare in cadrul careia a demonstrat faptul ca Apple poate intercepta mesaje trimise prin iMessage. Raspunzand la acuzatiile facute ieri de catre cei de la Quakslab, compania angajatoare a hackerului, cei de la Apple au afirmat ca iMessage nu a fost construit pentru ca Apple sa poata citi mesajele, iar compania de securitate a prezentat o metoda care ar impune celor de la Apple sa refaca partial intregul sistem pentru a obtine acces la mesaje.

iMessage is not architected to allow Apple to read messages. The research discussed theoretical vulnerabilities that would require Apple to re-engineer the iMessage system to exploit it, and Apple has no plans or intentions to do so.

  Raspunsul celor de la Apple este normal si el are la baza faptul ca Apple, impreuna cu alte companii americane, a fost ajutata ca ajuta agentia federala NSA in eforturile de spionare a americanilor. Practic multi considera ca Apple furnizeaza informatii confidentiale despre utilizatori catre aceasta agentie federala americana, iar compania este nevoita sa se apere prin comunicate de acest gen. Desigur ca adevarul nu il vom sti vreodata, insa este bine de tinut minte ca Apple poate intercepta mesajele daca depune putin efort.

3 COMENTARII

  1. Operatorii de telefonie pot intercepta apeluri, mesaje si locatia exacta de ani buni si au si recunoscut, NSA au sateliti in orbita pamantului care poate sa iti numere firele de par din nas si sa te gaseasca dupa numarul lor exact si in Beijing si lumea isi bate capul cu un sistem de mesagerie. Orice este posibil, Doamne Fereste sa fie nevoie.