Prima Pagina Apple Pod2G sustine ca Apple poate intercepta mesajele transmise prin iMessage

Pod2G sustine ca Apple poate intercepta mesajele transmise prin iMessage

  Pod2G, celebrul hacker dezvoltator de solutii de jailbreak pentru iOS, participa zilele acestea la o conferinta de securitate informatica impreuna cu, compania franceza care il are drept angajat. In cadrul unei conferinte ce a avut loc astazi, hackerul a demonstrat faptul ca Apple poate intercepta mesajele trimise prin sistemul iMessage si asta in conditiile in care compania sustine ca sistemul nu poate fi decriptat de catre cineva, unele agentii federale americane incercand si esuand.

But researchers at the Hack in the Box conference in Kuala Lumpur showed it would be possible for someone inside Apple, of their own volition or because they were forced to by a government, to intercept messages.The company’s claim that iMessage is protected by unbreakable encryption is “just basically lies,” said Cyril Cattiaux, who has developed iOS jailbreak software and works for Quarkslab, a penetration testing and reverse engineering company in Paris.

  Sistemul de mesagerie al celor de la Apple este, in aparenta, mai bun decat altele disponibile pe piata, iar cercetatorii sustin ca Apple foloseste un sistem de criptare public pentru a cripta mesajele trimise de la un utilizator catre altul. Apple are o serie de chei pentru decriptarea utilizatorilor, aceste chei fiind nepublice si controlate de catre Apple, tot traficul facandu-se prin intermediul serverelor sale. In acest sistem, Apple poate intercepta oricand mesajele si le poate oferi oricui fara ca vreo alta persoana sa stie.

  Desigur ca niciunul dintre cercetatori nu a reusit sa demonstreze ca Apple ar intercepta mesaje si ca ele ar fi trimise undeva, totul din cauza modului in care este construit sistemul companiei. Practic Apple spune ca iMessage-ul este imposibil de spart si in parte acest lucru aceste adevarat, compania fiind singura care poate intercepta mesajele, cel putin pana la proba contrarie.

 • DB

  “Fiind nepublice”? Poate “nefiind publice”…

 • @DB
  Poate dacă ai scrie și tu 10000 de thread-uri pe zi ai face greșeli gramaticale/exprimare !
  Nu știu unde vreți voi să ajungeți sau ce demonstrați cand postați greșeli de exprimare sau gramaticale… Nu am ceva personal cu tine dar la general vorbimd, nu vă mai obosiți să postați…

 • Vorbind****

 • Barsan Ciprian-Florin

  Nimeni nu vrea sa ajunga undeva.

  Problema este ca, fiecare articol are greseli gramaticale sau greseli de acorduri in gen, numar si caz.

 • @DB: Cine trece printr-o facultate de drept stie despre ce vorbesc. Valabil si pentru @Barsan Ciprian-Florin.
  Nu e nicio greseala baieti, stati linistiti, consultati documentatia de specialitate privind principiile urmaririi penale si veti afla ca ea este nepublica.

 • Delirium

  Adevarat, dar aici nu esti la vreun curs de drept si nici prin vreo instanta:) asadar este gresit folosit in contextul tau. Cred ca ar trebui sa ai o exprimare cit mai corecta a textelor pt ca foarte multi tineri te urmaresc, asadar esti un “fondator de opinii”. Poti sa iei asta ca sfat. Nu ca pe vreo ironie sau mai grav, critica.

 • CristianN

  Ce oameni :)) dacă mai face greșeli nu e ok, iar dacă nu face greșeli nu va place ca a scris “prea corect” :)))

 • DB

  Nepublic adica cu caracter clasificat sau nedestinat publicului sau confidential este un termen strict juridic si nu are ce cauta in vorbirea curenta… Aaa, sunt licentiat exact in drept de prin 1998… In exprimarea curenta se foloseste non-public… Nu te mai da interesant ca nu te prinde. Sugestie: lectureaza putin si DEX-ul. Fara suparare…

 • Linar

  Ca portocala sau rosia iti poate intercepte smsul nu se agita nimeni……dar ca apple iti poate intercepta mesajul urla toata media…….
  Asta pe sistem google iti intercepteaza emailul,normal ca softul,serverul e proprietatea lui…..
  Cine il face il si desface….dar e greu cu logica….

 • Pingback: Apple sustine ca nu intercepteaza mesajele trimise prin iMessage si nici nu doreste sa o faca | iDevice.ro()